Nakskov Sportsfiskerforening
» Turreferater 2019
» Vis 2019
» Vis 2018
» Vis 2017
» Vis 2016
» Vis 2015
» Vis 2014
» Vis 2013
» Vis 2012
» Vis 2011
» Vis 2010
» Vis 2009
» Vis 2008
» Vis 2007
» Vis 2006
» Vis 2005
» Vis 2004
» Medlems rapporter 2019

TURREFERATER 2019

Klik her hvis du ønsker at indskrive en ny beskrivelse fra en konkurrence og uploade billeder til.

Generalforsamling 2019 - 15. marts 2019Generalforsamling d. 15. marts. 2019


1. Valg af dirigent:
Traditionen tro vælges Bent Henriksen.

2. Formandens beretning:

Som de fleste nok husker startede 2018 jo med nogle kolde måneder, så kolde at vi desværre måtte aflyse vores så kaldte forårstur til Møn da vandet simpelthen var blevet for stift på kysterne, det er vist første gang i historien vi har måttet aflyse netop en weekendtur og hvad Indrefjorden angår havde vi jo igen valgt ikke at afholde konkurrencer i foråret, den var lige så tilfrosset som kysten, det blev dog hurtigt forår og kystpokalen samt Hornfisketuren på Nakskov Fjord kunne afvikles, igen i år med stor tilslutning og pølsegrilning, der jo altid er et hit, forårets 3 havture blev ligeledes afviklet med alle pladser udsolgt, ombord på det gode skib Amigo som nu sejler foreningens havture fast.

Så kom sommeren og den blev varm, meget varm og tør, den tørreste sommer i rigtig mange år, den årlige Torskefestival blev igen afviklet for 67 tyvene gang, i år for første gang med udgangs punkt i de gammel værksteder i told bygningen, hvilket vi synets virkede fint, godt 70 fiskere deltog og der var godt med pæne torsk på dækket denne gang, så kommer vi til vores havmedeture, igen var alle pladser udsolgt lige som Nytårstorsken også var fuldt bukket, der skal dog siges at Pighvar turen nok var den sidste i denne omgang, da ikke mange har toldmodighed til dette fiskeri, man vil heller fiske efter fladfisk og det spiller ikke rigtigt sammen, efterårs turen til Møn som blev afholdt i gode fiskevenners lag, med masser af fiskeri og hygge i det dejlige sommer huset ved Råbylille, men ikke mange fisk kom med hjem, men som sagt, masser af hyggelig snak og lidt god mad i gode fiskevenners lag er vel også en pointe man aldrig kan få nok af og vi er klar igen om lidt med en ny tur til det skønne Møn.

På klubaftnerne går det ikke så godt, vi har mange åbent mange aftener, men ikke mange kommer forbi, der er ellers masser af muligheder for at lave sigt eget grej, men igen, ikke mange kommer forbi, det er kedeligt for bestyrelsen at side der onsdag efter onsdag mere eller mindre alene og vendte på at en enkelt eller to dukker op, så efter hånden overvejer vi at lukke disse aftener, lidt øv men sådan er det.

Udlejningen af Laksen køre også lidt op og ned, motoren der er fra 90 trænger til en lille overhaling og blive gjort rigtig fast igen, det meste noget vi kan lave selv, men vi mangler frivillige til at hjælpe os, der må være nogle af dem der bruger den i hverdagen der må være interesseret i at den fremover skal kunne sejle, og derfor må vær med til at holde den på vandet.

I forbindelse med Hold Lolland Ren fik vi ingen aftaler i 2018, også alligevel, i forsommeren fik vi pludseligt tilbudt et nyt stykke af Lolland Kommune, netop først er blevet oprettet i 2018, stykket er ud på Linkøbingvej, det ville vi ikke ville sige nej til, stykket var ikke større end at vi i bestyrelsen besluttede at klare det selv, for den nye sæson 2019 her vi fået tildelt et stykke ude ved Nybøllestrand, og her har vi så igen brug for jeres hjælp, datoer kommer lige om lidt på hjemmesiden, så håber vi bare at i bakker op om det og kommer og giver en hånd med, det er jo også jeres økonomi der bliver hjulpet.

Lidt mere om den tørre sommer 2018, som tidligere nævnt forsvandt det meste af vandet jo i Nakskov Indrefjord, og vi gik jo nok og tænkte, det kommer snart igen når det begynder at regne, men det gjorde det ikke, så først i september kontakte jeg Lolland Kommune med en ide om at tvangsåbne sluserne så på den måde at få vand i Indrefjorden, det var de ikke meget for, der var noget med digelauget, det var jo også salt vand, og hvem skulle nu tage ansvaret, så det blev ikke til mere, men så først i november måned så vi pludseligt at den en sluse port var åbnet med en vriktalje og en strop, så nu fik vandet frit lejde, porten stod vel åben en uges tid også var Indrefjorden fyldt op igen, og indtil vider har det vist ikke gjort nogen skade og Indrefjorden har igen fået en normal udskiftning af vandet og der med regelmæssig åbning af sluse portene, så Aborre kan komme ind hvis der skulle komme nogen.

Så vender vi lige til bage til vores Torskefestval igen, i 2018 deltog 6 skibe af 12 mand der var dog 9 pladser der ikke blev solgt, og dermed var der næsten intet overskud på skibene, vi er også blevet bekendt gjort med at de lokale skibe stiger til næste år 2020, så efter hånde forsvinder overskuddet på skibene i forhold til det nuværende deltager pris, festivalens overskud ligger en og alene i programmet, det er også godt nok men det kræver meget arbejde, der er godt 50 til 60 annoncer, samt mindst 60 til 70 præmier og ikke mindst en masse tilladelser der skal falde på plads for at det hele køre, efter hånden er vi blevet så få hænder i bestyrelsen at vi snart ikke magter det mere, så hvis vi skal have Torskefestival til sommer har vi brug for jeres hjælp, ikke kun på selv ved dage, for det er jo meget sjovt at give en hånd med, men også hjælp med annoncer, præmier til programmet, det er jo her økonomien er, så lad os se nogle frivillige der vil hjælpe til, ellers bliver der ingen torskefestival, men mere om det senere.

Aborrefiskeriet i Nakskov Havn længe været en torn i øjet på mange i Nakskov og ikke mindst Nakskov Sportsfiskerforening, der er har nu indledt et samarbejde med Lolland Kommune og Nakskov Havn om en regulering af dette fiskeri i Nakskov Havn som ikke altid helt foregår efter bogen, derfor bliver der arbejdet på et fiskeforbud fra sluseportene sydsiden langs dlg. kajen og på nordsiden frem til tankstanderen, som det se ud nu er det dog stadig på tegnebrættet og intet er vedtaget, men det første positive møder har dog fundet sted, men det kan godt gå hen og blive en lang affære.

Så kan Nakskov Sportsfiskerforening igen fejre jubilæum, denne gang 75-års jubilæum, ja det er mange og mange år siden de første gæve fiskere kunne smide snøren ud i foreningen navn og fiskevand, og rigtigt mange har været medlem af foreningen gennem alle disse år og mange er det stadig, vi håber at se rigtig mange, nye som gamle medlemmer til en Jubilæumsreception lørdag d. 28. september kl. 14.00 i foreningens lokaler Vejlegade 37, her er vil foreningen vært med lidt godt fra grillen og noget til at skylle efter med, vi håber som sagt at se rigtig mange af jer.

Så har jeg snart ikke mere at sige så jeg håber vi senere under evt. kan få en fornuftig og saglig snak omkring de minusser der pt. præger foreningen. Tak for ordet.
3. Godkendelse af regnskab:

Kassereren fremlægger regnskabet for 2018, hvorefter der kan stilles spørgsmål.
Regnskabet godkendes af generalforsamlingen.

4. Uddeling af diplom og gaver for fangst af årets Største fisk:

1. Aborre for junior: ingen tilmeldinger
2. Multe: ingen tilmeldinger
3. Aborre: 1,300 kg. Vitalijus Ivanovas
4. Havørred: 3,800 kg. Tor Bentsen
5. Gedde: 7,050 kg. Michel Karlsson
6. Torsk: 8,500 kg. Jakob Brun
7. Fladfisk: 1,540 kg. Christian Nielsen
8. Hornfisk: ingen tilmeldinger


5. Indkomne forslag:
Der var ingen forslag


6. Valg, følgende er på valg:

1. Kasserer: Søren Andersen: ønsker genvalg, genvalgt
2. Bestyrelsesmedlem: Christen Timm: ønsker genvalg, genvalgt
3. Bestyrelsesmedlem: Tor Bentsen: ønsker genvalg, genvalgt
4. Bestyrelsesmedlem: Bjarne Jakobsen: ønsker genvalg, genvalgt
5. Suppleant: Claus” Rysse” Christiansen: ønsker genvalg, genvalgt
6. Suppleant: Birger Arlnæs: ønsker genvalg, genvalgt
7. Revisor: Bent Henriksen: ønsker genvalg, genvalgt7. Eventuelt:

Bestyrelsen havde følgende til eventuelt,

Bestyrelsen ønsker en snak om hvad vi fremadrettet skal med Nakskov Sportsfiskerforening, klubaftnerne og Nakskov Torskefestival, har vi brug for den økonomi festivalen giver? i forhold til det store arbejde der er i den, pt. er der ingen økonomi i skibene eller salg på havnen, økonomien ligger ene og alene i TF. programmet med 50 - 60 annoncører hvilket er stort arbejde vi kunne godt ønske os flere hænder til at hjælpe til. Ang. klubaftnerne holdes der åbent hver onsdag, men ikke mange kommer forbi selvom der er stor mulighed for at lave rigtigt meget spændene grej selv, skal vi lukke og slukke og op sige lejemålet og sige at det var det eller hvad? hvad er generalforsamlings holdning?

Der blev snakket en del om bestyrelsens indlæg, men ikke mange havde nogle ideer så længere kom man ikke, et par enkelte valgte dog til sidst at melde sig til at give bestyrelsen en hjælpende hånd, så må vi se om det er nok, noget bestyrelsen finder ud af i den kommende tid.


12. april 2019 af: Formanden
Klik for stort billedeKlik for stort billede
Klik for stort billedeKlik for stort billede
Klik for stort billedeKlik for stort billede
Klik for stort billedeKlik for stort billede
Klik for stort billedeKlik for stort billede
Klik for stort billedeKlik for stort billede
Klik for stort billedeKlik for stort billede
Klik for stort billede
Viste sider: