Nakskov Torskefestival – Søndag d. 21. august 2016

 

Nakskov Torskefestival 2016 – Søndag d. 21. august

For 65 tyvende år i træk, kunne Nakskov Sportsfiskerforening søndag d. 21. august sætte Nakskov Torskefestival 2016 i søen endnu en gang, det skete præcist kl. 8.00, efter at formand for Vestlollands Turistforening, Lise Simon og formand for Nakskov Sportsfiskerforening, Søren Andersen havde budt velkommen til de 111 deltagere samt de mange fremmødte på Honnørkajen i Nakskov Havn.
De 111 deltagere der i år havde tilmeldt sig, var fordelt på de 9 lokale turbåde som foreningen havde hyret ind til dagen, alle fik de en flot solskins morgen til at tage af sted i, og med vinden agten ind og med højt humør ombord, med alt hvad det nu bringer, gik det stødt og roligt ud gennem den flotte Nakskov Fjord, det blæste dog lidt op i løbet af dagen, hvilket dog ikke betød det helt store for fiskeriet i år, det gjorde til gengæld den megen strøm der var, til tider var strømmen oppe mellem 3 til 4 mil. hvilket gjorde at det var svært for fiskerne at nå bunden med deres pirke, og dermed at nå ned til de store Torsk, derfor de få fisk i år.
Efter en lang dag på havet, ankom turbådene til Honnørkajen i Nakskov Havn sidst på eftermiddagen, igen i højt solskins vejr, samt med et højt humør om bord, og i et inferno af fyrværkeri og karameller der føg gennem luften, til glæde for de mange besøgende der ventede på havnen, nu blev de få fisk indvejet, her var der selvfølge tale om Torsk, men også en Makrel og en Rødspætte fandt vej til vægten, efter en kort indvejning kunne man så finde årets vinder af Nakskov Torskefestival 2016, den store præmieuddeling med de mange flotte præmier skænket af byens handlende, samt de gamle vandrepokaler, blev i år foretaget af formand for Vestlollands Turistforening Lise Simon samt formand for Nakskov Sportsfiskerforening Søren Andersen.

Vinder af Nakskov Torskefestival 2016 blev.

1. Christer Jørgensen, Nakskov, med en Torsk på 4,27 kg.
2. John Jensen, Rødby, med en Torsk på 4,13 kg.
3. Flemming Jensen, Nr. Alslev, med en Torsk på 4,06 kg.
4. Sjældneste Fisk. Kim Andersen, Horslunde, med en Makrel.
5. Skipper Præmie. Mikael Andersen fra M/S Drost, Nakskov

Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, Nakskov Torskefestival 2016 er slut og vi siger Tak for i år, et meget stort TAK skal lyde fra bestyrelsen i Nakskov Sportsfiskerforening til alle jer trofaste deltagere, skippere og sponsorere samt alle vores frivillige hjælpere der igen i år har støttet op om Nakskov Torskefestival, og igen i år har været med til at sætte byen Nakskov og Nakskov Sportsfiskerforening på landkortet, med Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, nemlig Nakskov Torskefestival, husk, uden jeres opbakning var Nakskov Sportsfiskerforening og Nakskov Torskefestival aldrig kommet så langt, stort tak til jer alle for dette, HUSK det er jer der er med til at gøre en forskel, giv jer selv en hånd for det.

Tak for i år og på gensyn igen til næste år d. 20. august 2017. TAK FOR I ÅR

Klik her for at se programmet