Nakskov Torskefestival-Ref.-Galleri

Her finder du referater og galleri fra Nakskov Torskefestival gennem de sidste mange år

Klik på et årstal

_________________________________________________

Nakskov Torskefestival 2022
Det sidste kast er taget….

Danmarks største Torskefestival og Danmarks måske ældste fiskekonkurrence, Nakskov Torskefestival stopper.
Bestyrelsen for Nakskov Sportsfiskerforening har besluttet at stoppe med at arranger og afholde Nakskov Torskefestival, festivalen der ellers er Danmarks største og ældste Torskefestival af sin art, en festivallen som Nakskov Sportsfiskerforeningen har stået for og afholdt siden festivallens start tilbage i 1952 og frem til i dag, den stopper, efter at have været afviklet 68 gange og kun aflyst 3 gange gennem 70 år, med første aflysning tilbage i 1981 grundet dårligt vejr, også nu i 2020 og 2021, grundet den verdens omspændende Corona epidemi der også ramte os her i Nakskov.
Det er en meget grådkvalt og tung beslutning, og med et stort vemod, bestyrelsen for Nakskov Sportsfiskerforening har måtte træffe denne beslutning, beslutningen er en kopination af flere og sammen hængende ting som gør at det nu slutter, dels må vi erkende at der har været et faldene deltager antal gennem de senere år, ligesom der pt. kun er 4 til 5 turbåde tilbage i området der gør det i at fiske Torsk i Langelands bæltet, samtidig med er det, er det ikke blevet nemmere at få et sted at være på Havnen i Nakskov, hvor foreningen ellers har afholdt Nakskov Torskefestival siden 1952, først ved L.M.A.F. det er der MENY Nakskov ligger i dag, senere ved det gamle færgeleje til Spodsbjerg og til sidst men ikke mindst igennem de sidste 30 år, hvor festivalen har holdt til ved og i Nakskov Havns gamle værksteder ved Toldbygningen, disse der nu er overdraget til Lolland Kommune og Nakskov 2030 og skal nu bruges til andet formål, samtidig med er det ikke blevet nemmere med årene, at få div. Politi, Skat, Moms, afspærrings og serverings tilladelser osv. og oven på to års pause grundet Corona, og nu til sidst men ikke mindste det nye EU. Cirkulære med fedning af Torsken, hvor der maks. må landes 1 Torsk pr lystfisker gældende fra 1. marts. 2022, ja så ser vi os desværre nødsaget til at hale snøren op, det sidste kast er taget, vi pakker sammen og siger der med tak for nu.
Men det er med stor stolthed at det sidste kast er taget, og at vi haler snøren op, og siger stop og tak for nu, tak til Danmarks største og ældste Torskefestival, der trods alt har overlevet i gennem 70 år og der med nok er Danmarks ældste Torskekonkurrence, ja og nok også Danmarks ældste fiskekonkurrence der i det hele taget der har eksisteret, her i landet, ingen andre end Nakskov Sportsfiskerforening og Nakskov Torskefestival har vist formået at holde i 70 år, stor tak for dette, tak til alle, der både i byen men også i ind og udland gennem de sidste 70 år har været med til at bakke op omkring, og sponsorer Nakskov Torskefestival med præmier, annoncer, velvillighed, godt humør og nye ideer, en stor tak til alle de mange deltager, og de altid mange fremmødte tilskuer, der gennem de mange mange år troligt har mødt op på Havnen I Nakskov og støttet op omkring Nakskov Torskefestival, samt til alle de Skippere der gennem tiden har sejlet for Nakskov Torskefestival, stor tak til dem alle, en særlig stor tak skal også lyde til alle de frivillige samt alle de mange bestyrelses medlemmer, der ligeledes gennem de sidste 70 år har lagt masser kræfter, frivilligt arbejde og ildsjæl i Nakskov Torskefestival, og der med har været med til at få Nakskov Sportsfiskerforening, Nakskov Torskefestival og ikke mindst vores skønne by Nakskov, sat på Landkortet, uden dem og deres ildsjæle, var det aldrig lykkes, men nu er det altså desværre slut, det sidste kast er taget, bestyrelsen for Nakskov Sportsfiskerforening slutter en 70 årig epoke af, vi siger tak for nu, tak til alle der var med til at gøre Nakskov Torskefestival til det den var.
Tak for 68 fantastiske Torskefestivaller på havnen i Nakskov……
Det sidste kast er taget….. Nakskov Torskefestival siger tak for nu….

 

 

 

Nakskov Torskefestival, anno 1952