Nakskov Torskefestival Søndag d. 18. august 2019

Klik her for at se programmet

Nakskov Torskefestival 2019 – Søndag d.18. august

Nakskov Torskefestival kunne i år afvikles for 68 tyvende gang og samtlige 74 pladser var udsolgt, desværre i ugen op til festivalen fik foreningen et afbud fra en af turbådene der ved en fejl havde fået lavet en dobbelt bookning som desværre ikke faldt ud til vores fordel og vi måtte meddele et meget skuffet bådhold der ellers skulle have deltaget for 30 år i træk, at de desværre ikke kunne komme med i år, vi beklager det hændte, og håber at se dem igen til næste år. Vejrudsigten havde ugen igennem sagt hård vind 12-14 i sek.m. og op til 17 mm. Regn, men på dagen kom der kun et par dråber sidst på dagen, og med en spejlblank havn og ingen vind kunne de 5 turbåde med de 62 deltagere om bord stævne ud fra Nakskov Havn kl. 8.00. Da skibene ramte bæltet var det hele perfekt, ingen vind, ingen bølger, men da pirken ramte bunden viste det sig at der løb en meget kraftig understrøm på 5-6 mil. hvilket gjorde at det var svært, på tidspunkter næsten umuligt at holde bund, derfor blev der ikke landet mange fisk dagen igennem, dog skal det siges at skibet Neptun med Skipper Dennis Møller ved roret var hurtigt på pletten og på godt en time kunne folkene om bord hos ham lande de 6 største Torsk, der også løb med de 6 første præmier.
Sidst på eftermiddagen anløb turbådene igen Nakskov Havn nu i en let regn, men som altid var der igen til de fremmødte på havnen karameller i luften fra flere af skibene, indvejningen kom man hurtigt igennem da der kun var 10 fisk til indvejning, ja kun 10, dette blev dog taget med godt humør fra deltagere der havde haft en god dag på vandet i gode venners lag, og i tørrevejr i Havnes gamle værksteder kunne de fremmødte og festivalens deltagere forsyne sig i foreningens boder.
Den store præmieuddeling der i år kun blev til 11 præmier ud af de 28 præmier foreningen havde fået sponsoreret blev i år hurtigt afviklet da jo ikke mange skulle på præmiepodiet, det skal siges at de restere 18 præmier går videre til næste års Torskefestival søndag d. 23. august 2020.

Vinder af Nakskov Torskefestival 2019 blev.

1. pr. Svend Mortensen, 7,71 kg. Renset vægt.
2. pr. Christian Nielsen, 5,932 kg. Renset vægt.
3. pr. Michael W. Andreasen, 4,668 kg. Renset vægt.
4. pr. Michael W. Andreasen, 4,372 kg. Renset vægt.
5. pr. Michael W. Andreasen, 4,260 kg. Renset vægt.
6. pr. Christian N. Nielsen, 3,736 kg. Renset vægt.
7. pr Carsten Bang, 2,79o kg. Renset vægt
8. pr. Knud Erik Hansen, 1,298 kg. Renset vægt
9. pr. Niclas Larsen, 0,764 kg. Renset vægt.

Sjældneste Fisk. Ronni Hastrup, Makrel 0,406 kg.

Skipper Præmie. Dennis Møller, M/S Neptun, Onsevig (1+2+3+4+5+6 pr.)

Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, Nakskov Torskefestival 2019 er slut og vi siger Tak for i år. Der skal lyde et meget stort TAK fra bestyrelsen i Nakskov Sportsfiskerforening til alle jer trofaste deltagere, skippere og sponsorere samt alle de frivillige hjælpere der igen i år har støttet op om Nakskov Torskefestival, og igen i år har været med til at sætte byen Nakskov og Nakskov Sportsfiskerforening på landkortet, med Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, nemlig Nakskov Torskefestival, husk, uden jeres opbakning havde Nakskov Sportsfiskerforening og Nakskov Torskefestival ikke stået her i dag, stort tak til jer alle for dette, HUSK det er jer der er med til at gøre en forskel.
Tak for i år og på gensyn igen til næste år søndag d. 23. august 2020. TAK FOR I ÅR