Corona venligt, Klubmesterskab i Kystfiskeri d. 20-21. marts 2021.

Corona venligt, Klubmesterskab i Kystfiskeri d. 20-21. marts 2021.

Nakskov Sportsfiskerforening afholdte i weekenden 20-21. marts det årlige Klubmesterskab i Kystfiskeri, klubmesterskabet der sidste år blev aflyst grundet Corona, blev i år afviklet i en Corona venlig udgave, med tilmelding og betaling online, med indvejning og samlings sted i klubbens baggård under åben himmel, så forsamlings forbuddet kunne overholdes, samtidig med var det efter hånden store samlingspunkt efter konkurrencen gennem flere år, nemlig grillen med de mange grill pølser til turens sultende deltagere, også blevet aflyst, så helt igennem et Corona venligt klubmesterskab.

Trods Corona restriktioner var der alligevel 20 mand der havde tilmeldt sig til weekendens konkurrence, og der blev der også gået til den, med fiskeri på det meste af Lolland og Falster, desværre viste vejret sig ikke helt fra sin gode side, idet det blæste en del og var på tidspunkter rimeligt koldt, alligevel blev der fanget en 10 til 15 Havørred hen over weekenden, desværre med mange småfisk iblandt og kun 2 fisk nåede til indvejningen.
Konkurrencen blev afsluttet med præmieoverrækkelse i klubbens baggård, i år uden den store festivitas, men vi kommer igen til næste år.

KNÆK OG BRÆK

Klubmester i Kystfiskeri 2021 blev:

1. Præmie: Claus Rysse Christiansen med en Havørred på 2,9 kg.
2. Præmie: Klaus Balch med en Havørred på 0,948 kg.

  • : Formanden

Nytårstorsk d. 29. december 2020

Tirsdag d.29/12. Det herrens år 2020 afholdte Nakskov Sportsfiskerforening vanen tro den årlige nytårstorsketur på Langelandsbæltet. Turen blev sejlet fra Langø, i et super flot og stille december vejr med det gode skib M/S Amigo, med Henrik Agner ved roret. Dagens fiskeri startede på et par vrag i det sydlige Langelandsbælt. Allerede i første stop kom der fisk ombord til deltagerne. De næste par timer gik fiskeriet slag i slag på de to vrag. Derefter blev der søgt efter lidt torskebuler på vejen op igennem Langelandsbæltet. Det lykkedes sørme for skipper at finde et par fine buler at fiske på, i et ellers meget garnfyldt Langelandsbælt. Og der kom igen fine nytårstorsk i kurvene til deltagerne. Dagens resultat efter 7 timer på havet, blev 33 fine nytårstorsk med i havn til deltagerne.
Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:
1. Tor Bentsen 3,76kg.
2. Claus Christiansen 3,59kg.
3. Christian Nielsen 3,54kg.

  • : Jakob Brun

Fladfisketur på Langelandsbæltet. 11. november 2020

Søndag d. 11/10. 2020 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening fladfisketur på Langelandsbæltet. Turen blev også denne gang sejlet fra Langø med skibet Amigo, med 12 deltagere ombord. Vejret på turen var bestemt ikke det bedste, hvilket også afspejlede sig i fiskeriet. En frisk vind fra Syd/Sydvest, samt strøm fra Nord gav store bølger og vanskelige forhold for deltagerne. Dagens sparsomme resultat blev kun 61 fladfisk med i havn til de 12 mand.
Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:
1. Jesper Andreasen 696gr.
2. Brian Jørgensen 634gr.
3. Allan Hartkopp 608gr.

  • : Jakob Brun

Klubmesterskab i Havfiskeri 27. september 2020

Søndag d. 27/9. 2020 afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets første fladfisketur på Langelandsbæltet. Turen var blevet ændret fra en Alm. Fladfisketur til at deltagerne nu skulle fiske om at blive klubmester i havfiskeri 2020. Da den planlagte klubmestertur i juni desværre måtte aflyses Pga. Corona virussen. Turen blev denne gang sejlet med skibet Amigo fra Langø. På turen var der 12 deltagere, der alle nød det flotte efterårsvejr dagen bød på, Langelandsbæltet lå faktisk spejlblankt det meste af dagen. Fangsten af fladfisk var jævnt fordelt over hele dagen. Der blev dog fanget rigtig mange småfladfisk under mindstemålet, der naturligvis staks fik deres frihed igen, samt store mængder Hvillinger der gjorde et stort indhug i deltagernes børsteorm. Dagens resultat blev 108 fladfisk med hjem til stegepanderne for de 12 deltagere. Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:
1. Jakob Brun 774gr. Klubmester i Havfiskeri 2020
2. Henning Andreasen 740gr.
3. Tor Bentsen 692gr.

  • : Jakob Brun

Coronavirus/COVID 19 ref.

En kort beskrivelse af foreningens aktiviteter de første 8 måneder I 2020, de første par nye klubaftner som nu bliver afholdt den første torsdag i måneden var rimeligt godt besøgt, hvilket vi håber vil forsætte fremover når vi engang lukker op igen, den første buletur fra Bagenkop efter stor Torsken d. 16/2 som mange havde set frem til, blev desværre aflyst på grund af dårligt vejr, til gengæld fik vi foreningens nye hjemmeside op at køre, og vi fik lavet de sidste rettelser, vi håber i kan bruge den, det var faktisk et større stykke arbejde en man lige havde forventet sig, men i marts måned lykkedes det og vi gik live som man siger, og nu køre den, ja marts måned, marts måned hvor Coronavirussen/COVID 19 brød ud og lukke Danmark ned, vi i bestyrelsen for Nakskov sportsfiskerforening besluttede derfor på grund af dette, samt Lolland Kommunes anbefalinger om at man som forening skulle aflyser alle aktiviteter og arrangementer uanset antal deltagere, at aflyste understående arrangementer, hvilket var og er en trist beslutning, vi ikke er stolte af, men en nødvendig beslutning, det skal nævnes at Nakskov Torskefestival gennem de 68 år den har været afviklet, kun har været aflyst en gang før nemlig i 1981 på grund af dårligt vejr, så en sommer uden Nakskov Torskefestival er noget nyt for foreningen og bestyrelsen.

Følgende aktiviteter og arrangementer blev aflyst!

13. marts: Generalforsamling i klubben

15. marts: Pirke med Amigo sejles fra Onsevig

21-22. marts: Klubmesterskab i Kystfiskeri 24. marts: Bestyrelses møde

26-29. marts: Weekendtur til Møn

2. april: Klubaften

22. april: Instruktion kursus i brug af LAKSEN

26. april: Pirketur med Amigo sejles fra Onsevig

2. maj, lørdag: Hornfisketur på Nakskov fjord

14. maj: Klubaften, sommer afslutning

14. juni: Klubmesterskab i Havfiskeri

23. august: Nakskov Torskefestival 2020

VI KOMMER IGEN PÅ DEN ANDEN SIDE.

Bestyrelsen

  • : Formanden

Nytårtorsketur d. 29. december 2019, Havmedetur d.10. november 2019

Nytårstorsketur d. 29. december 2019

Søndag d. 29/12-2019 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening den årlige nytårstorsketur på Langelandsbæltet. Turen blev denne gang sejlet fra Langø med skibet Neptun med 12 deltagere ombord. Turen blev bestemt ikke en af dem som går over i historiebøgerne som en af de bedste. En frisk vind fra syd, og en kraftig strøm hele dagen, besværliggjorde fiskeriet en hel del for dem som ikke led af søsyge. Der blev ellers kæmpet bravt ombord mod elementernes rasen, men lige lidt hjalp det. Dagens sparsomme resultat blev derfor kun 11 torsk med i havn til de 12 deltagere.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Henning Andreasen. 5,69 kg.

2. Stig Andreasen. 2,13 kg.

3. Brian Jørgensen. 1,95 kg.

 

……………………………………………………………………………………………………………

 

Havmedetur d.10. november 2019

Søndag d. 10/11 2019 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets sidste havmedetur på Langelandsbæltet. Turen blev sejlet fra Onsevig, men denne gang med skibet Neptun. På turen var der 12 deltagere, som alle havde en fin dag på vandet. Vejret kunne der bestemt ikke klages over på denne dag, da efteråret viste sig fra sin allerbedste side, med svag vind og sol hele dagen. Fiskeriet var der hellere ikke en finger at sætte på, der blev fanget fint med flotte fladfisk fordelt over hele dagen. En sjov ting var, at der på turen fanget rigtig mange Hvillinger og Ulke, hvilket ikke ses så ofte. Dagens samlede resultat blev 158 fladfisk med hjem til de 12 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Brian Jørgensen. 1,094kg.

2. Børge Thorsen. 1,056kg.

3. Tor Bentsen. 1,036kg

13. november 2019 af: Jakob Brun

Havmedetur på Langelandsbæltet med Amigo. d. 13. oktober 2019

Søndag d. 13/10 2019 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets første havmedetur på Langelandsbæltet. Turen blev sejlet fra Onsevig, med det gode skibet Amigo. På turen var der på denne dag 12 deltagere, som alle havde en fin dag på vandet. Fiskeriet på turen foregik omkring færgeruten mellem Tårs og Spodsbjerg.
Fiskeriet gik jævnt godt over hele dagen, så alle deltagere fik lidt fisk med hjem til stegepanden. Dagens samlede resultat blev 115 fladfisk med hjem til de 12 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Christian Nielsen. 0,846kg.

2. Jakob Brun. 0,812kg.

3. Brian Jørgensen. 0,6722kg.

12. november 2019 af: Jakob Brun

Weekend tur til Møn – 24-27. oktober 2019

Den efterhånden traditionsrige efterårs fisketur til Møn faldt denne gang i weekenden 24 til 27. oktober, 7 mand deltog og nød en forlænget weekend på Møn, som var iklædt alle de flotte efterårs farver, og med ild i pejsen, deltagers gode humør og kogekunst fik alle en fantastisk weekend.

Desværre var vi som oftest før ramt af en syd vestlig vind, fra det hårde hjørne der varede weekenden over, dette gjorde at pladserne var få og fiskerne mange på de få pladser hvor vinden ikke havde slået det hele i stykker, der blev dog fanget 7 Havørred på turen denne gang, alle blev dog sat ud igen da de enten var under målet, farvet eller bare for små til at skulle med hjem i fryseren, så alle fisk fik deres frihed igen, ellers blev der som altid hygget i det skønne sommerhus foran brændeovnens dejlige varme, i gode venners lag sammen med lidt godt til ganen og maven, igen år stod den på Gittes hjemmelavede Gullaschsuppe, Karbonader med grønærter, Bøf Bearnaise m. bløde løg, herefter Irsk kaffe, masser af god musik, og en hyggelig snak fra gamle dage, lige til at sove på, jo igen en god og dejlig Weekendtur på Møn, i gode venners lag ; )

TAK TIL ALLE FOR EN DEJLIG TUR.

Husk! sæt kryds i kalenderen til næste års weekendture til Møn som er, d 26-29. marts og d. 22-25. oktober

29. oktober 2019 af: Formanden

 

 

LF. Mesterskab i Aborrefiskeri – 20. oktober 2019

Grundet den varme og tørresommer i 2018, er der stadig i slutningen 2019 ikke er et væsentligt overskud af vand i Halsted og Rye å, så der kan skabes en naturlig åbning af sluseportene ved Nybro, så at Aborren fra havnen kan komme ind i fjorden, derfor har bestyrelsen på grund af svigtende opgang af Aborre i Nakskov Indrefjord, besluttet at aflyse det forstående LF. Mesterskab i Aborrefiskeri søndag d. 20. oktober 2019.

20. oktober 2019 af: Formanden

Klubmesterskab i Aborrefiskeri – 6. oktober 2019

Det årlige Klubmesterskab i aborrefiskeri som i 2017 var ved at drukne i vand og som i 2018 blev aflyst grund af mangel på samme, blev i år afviklet da 8 mand var mødt op og insisterede på at ville fiske, derfor blev mesterskabet skudt i gang, selv om at alle godt havde på fornemmelsen at det var småt med fisk i Nakskov Inderfjorden, hvilke også viste sig da der ikke blev fanget noget denne dag, vandstanden var ellers ok, men på grund af den varme og tørre sommer i 2018, der stadig spiller et puds i slutningen 2019, er der stadig ikke et væsentligt overskud af vand i Halsted og Rye å, så der kunne skabes en naturlig åbning af sluseportene ved Nybro, derfor kommer der ikke fisk ind i Nakskov Indrefjord, desværre.

8. oktober 2019 af: Formanden