Klubmesterskab i havfiskeri 2022

Søndag d. 13/11. 2022 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening Klubmesterskab i Havfiskeri på Langelandsbæltet.
Turen blev sejlet fra Langø med skibet Skjold, med 12 deltagere ombord. En kraftig nordgående strøm dagen igennem vanskeliggjorde fiskeriet noget for deltagerne. Dagens sparsomme resultat blev derfor kun 36 fladfisk med i havn til de 12 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:
1. Henrik Mattsson 490gr. (Klubmester 2022)
2. Johnny Christiansen 450gr.
3. Allan Hartkopp 445gr.

  • : Jakob Brun

Kystkonkurrence d. 30. oktober 2022

Kystkonkurrence d. 30. oktober 2022

På en hel fantastisk efterårsdag med uret stillet tilbage til vintertid og i højt solskins vejr, med næsten ingen vind, ja man skulle tro at det var ved at blive forår igen, afholdte Nakskov Sportsfiskerforening for først gang en gratis efterårs Kystkonkurrence efter Havørred for medlemmerne.
Der var 22 mand gjorde brug af tilbuddet, der blev hoved saligt fisket på vores lokale kyster, hvor der søndagen igennem blev landet ikke mindre end godt 70 Havørred, hvilket må siges at være rigtigt godt, dog var der rigtig mange havørred under målet på 40 cm. der alle fik deres frihed igen, til indvejningen var der en halvsnes fisk der holdt målet og måtte en tur på vægten for at finde dagens vinder, alt imens der på behørig vis blev hygget ved grille i klubbens baggård hen over eftermiddagen.

Dagens vindere blev.

1. pr. Johnny Christiansen, med en Havørred på 1,460 kg

2. pr. Stig Andreasen, med en Havørred på 0,988 kg.

3. pr. Claus Bagger, med en Havørred på 0,902 kg.

  • : Formanden

LAKSEN på land.

Foreningens gode skib LAKSEN, som vi har haft glæde af siden 1968, ja i gennem de sidste 54 år har LAKSEN tjent foreningen, den er nu taget på land for vinteren, måske for sidste gang !!!

Laksen har i denne sæson KUN været lånt ud 6 gange, brugt af i alt 4 medlemmer, også lige en enkelt gang til foreningens Hornfisketur i foråret, det er simpelthen ikke godt nok ! i forhold til det store stykke arbejde bestyrelsen og et enkelt frivilligt medlem gør for at holde skibet sejlklar og i forsvarlig stand hvert år.

Derfor efterlyser vi i bestyrelsen et hold frivillige medlemmer der fremadrettet kan stå vedligeholdelsen af Laksen året i gennem, med alt hvad det nu medføre, selvfølgelig sammen med bestyrelsen på sidelinjen, hvis disse ikke findes henover vinteren, bliver Laksen stående på land i 2023, hvor efter bestyrelsen senere tager en beslutning om et evt. salg af skibet.

Lad dog ikke dette ske og meld dig med din hjælp og være med til at fastholde Laksen i Nakskov Sportsfiskerforening.

VI SIGER TAK FOR DENNE SÆSON, OG ET STORT TAK, TIL ALLE DER HAR VÆRET MED TIL AT HOLDE LAKSEN SEJLENE I 2022, OM VI SES TIL FORÅRET 2023 ER NU OP TIL JER. KNÆK OG BRÆK.

Til sidst en avis artikel fra 1968 den gang foreningen fik Laksen og denne blev navngivet.

  • : Formanden

Klubmesterskab i Aborrefiskeri d. 9. oktober 2022

Klubmesterskab i Aborrefiskeri d. 9. oktober 2022

Så lykkedes det langt om længe at få slået et nyt navn i vandrepokalen, efter en pause siden 2015 har pokalen ikke har været afsat grundet flere forskellige omstændigheder bla. mangel på Aborre, en tørlagt Indrefjord, covid 19 osv. osv. men nu lykkedes det altså.
Med et brag af en fiskedag hvor 14 mand gratis deltog i klubmesterskabet i Aborrefiskeri, i et fantastisk efterårs vejr med højt solskinsvejr, næsten ingen vind, og det bedste af alt, med masser af bide lysterne Aborre til alle deltagerne og som sidegevinst, oven i det gode Aborrefiskeri blev der også landet flere ganske pæne gedder, en fantastisk dag de fleste havde ventet på meget længe, og som på behørig vis blev afsluttet med lidt hygge grill under indvejningen af de mange fisk.

Klubmester i Aborrefiskeri 2022 blev:

1. pr. Michael ”Miller” Christiansen, med en Aborre på 1,462 kg.
2. pr. Johnny ”Gnags” Andersen, med en Aborre på 1,098 kg.
3. pr. Lars Spure Hansen, med en Aborre på 0,588 kg.

  • : Formanden

Weekend tur til Langeland d. 29/9 – 2/10 2022

Weekend tur til Langeland d. 29/9 – 2/10 2022

For anden gang gik foreningens weekend tur til Langeland, denne gang i et nyt og større hus med plads til 14 mand fordelt på 7 værelser, dejligt at få sin egen seng at sove i, ellers et stor hus med masser af plads. Der deltog 9 mand som alle fiskede godt i gennem henover den forlængede weekenden, der blev fisket fra nord til syd på det meste af Langeland, der dog var lidt plaget af megen vind og kraftige regnbyger hvilket gjorde at fiskeriet aldrig blev helt optimalt, der blev henover weekenden fanget 5 Havørred, der alle fik deres frihed igen, grundet størrelsen.

Som altid blev der hygget med masser af godt humør, løgnehistorie fra de varme lande, samt god mad med behørigt væske der til, alt i alt en rigtig hyggelig weekend i gode venners lag og i et dejligt hus som vi klart skal besøge igen.

Tak for en dejlig tur.

  • : Formanden

Pirketur på Langelandsbæltet med Skjold.

Søndag d. 12/6 2022 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening Pirketur på Langelandsbæltet. Ture blev sejlet fra Langø med skibet Skjold. På turen var der desværre kun 4 deltagere pga. manglende tilmeldinger og en del afbud i sidste øjeblik. Turen blev ellers afviklet i flot vejr og under fine forhold, men vi må bare indse at torskefiskeriet i Langelandsbæltet efterhånden kun er en skygge af tidligere tiders gode fiskeri. Der blev også denne gang fisket på vragene i det sydlige Langelandsbælt, men heller ikke denne gang var der nævneværdig med fisk på dem. Dagens sparsomme resultat blev derfor kun to torsk ombord til de 4 deltagere, og endda begge to fanget af samme mand, Henrik Mattsson. En enkelt fin Lange på 2,1kg. Blev det også til ombord, fanget af Jakob Brun. 1. Henrik Mattsson. 3,40kg.

  • : Jakob Brun

Hornfisketur på Nakskov fjord

Søndag d. 8/5 2022 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening den årlige Hornfisketur på Nakskov Fjord. På turen var der 11 deltagere, fordelt på 4 både. Kl. 8.00 gik starten fra Nakskov Havn. Formiddagens fiskeri gik rigtig fint i det helt fantastiske forårsvejr med høj sol og svag vind. Kl. 12.00 var der aftalt fælles spisning på Vejlø, menuen var som altid det sikre hit blandt deltagerne, nemlig grillpølser med alt hvad der dertil hører. Efter middag fortsatte fiskeriet i det dejlige vejr inden det atter var tid til at sejle imod havn. Kl. 16.00 sluttede konkurrencen med indvejning af dagens største Hornfisk på kajen. Der blev i alt fanget cirka 100 Hornfisk og en enkelt Havørred af de 11 deltagere. Dagens største Hornfisk blev fanget af følgende: 1. Bjarne Nielsen. 0,578kg. 2. Brian Jørgensen. 0,554kg. 3. Per Flugt. 0,550kg.

  • : Jakob Brun

Pirketur på Langelandsbæltet.

Søndag d. 24/4. 2022 Afholdte Nakskov sportsfiskerforening årets første pirketur på Langlandsbæltet. Turen blev sejlet med skibet Amigo fra Langø, med 11 deltagere ombord. For at gøre en lang historie kort, var fiskeriet mildest talt elendigt på denne dag. Det lykkedes derfor kun de 11 mand at fange én enkelt torsk over målet på hele dagen. Der blev ellers forsøgt på mange forskellige vrag i det sydlige Langelandsbælt, men lige lidt hjalp det. Dagens enlige torsk blev fanget af Claus Christiansen og vejede 2,10kg.

  • : Jakob Brun

LAKSEN ER TILBAGE !

LAKSEN ER TILBAGE !

Ja så er det gode skib LAKSEN tilbage i sit rette element, og Nakskov Sportsfiskerforenings medlemmer kan igen i år glæde sig til en gratis fisketur på Nakskov fjord, i foreningens skib ”LAKSEN” der igen er klar til udlejning. ”LAKSEN” kan lejes gratis af alle medlemmer der er fyldt 18 år og har foreningens instruktionskursus i brug af” LAKSEN”.

For nye brugere kontaktes, Søren Andersen på tlf. 50 49 51 06, angående Instruktions kursus i brug af ”LAKSEN”

NYT-NYT-NYT Vær opmærksom på nyt udlejnings sted !
Ønsker man at gøre brug af skibet, og booke sig ind, skal man som noget nyt nu, kontakte Henrik Petersen, Green´s Autodele, Marienlystvej 19, 4900 Nakskov, Tlf. 54 95 15 30 i almindelig åbnings tid.

  • : Formanden

Kystkonkurrence d. 10. april 2022

Kystkonkurrence d. 10. april 2022 Som noget nyt afholdte foreningen en endags Kystkonkurrence med fiskeri efter Havørred på alle kyster tilhørerne Lolland Falster, 12 mand var tilmeldt, men desværre var det vejret ikke helt med på de nye tiltag, i det det blæste 10 til 12 ms. fra en østlig retning, der blev dog også kun fanget en enkelt Havørred i løbet af dagen af de gæve fiskere, den blev fanget af Christian B. Rasmussen, der dog mente den var lidt for lille til indvejning , og derfor fik den sin frihed igen, så derfor ingen fisk til indvejning, til gengæld blev konkurrencen afsluttet på behørig vis, med lidt grill og en tår at drikke, i klubben baggård noget de fleste kunne bruge.

  • : Formanden