Årets sidste havmedetur på Langelandsbæltet.

Søndag d. 27/10 2013 afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets sidste havmede tur på Langelandsbæltet. Turen blev som så mange gange før sejlet med det gode skib Skjold fra Onsevig. På turen var der 10 deltagere som havde en frisk dag på havet, da turen blev afviklet i en frisk til hård vind fra syd. Men heldig vis giver netop den vindretning mulighed for at ligge lidt i læ af Lolland oppe ved vindmølleparken nord for Onsevig havn. Fiskeriet gik fint hele formiddagen med gode fangster til alle deltagere, men over middag friskede vinden yderligere op med tilhørende regn. Dette satte en dæmper på bidelysten hos fladfiskene, så de sidste par timer blev det ikke til de store fangster. Dagens resultat blev 158 fladfisk med hjem til de 10 deltagere, hvilket må siges at være ganske flot forholdene taget i betragtning.

 

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

 1. Jakob Brun 0,706kg.
 2. Christian Nielsen 0,701kg.
 3. Allan Hartkopp 0,668kg.

28. oktober 2013 af: Jakob Brun

 

Junior Havmedetur

Junior Havmedetur 26. oktober 2013

Det var ellers 10 spændte junior fiskere der mødte op til den årlige og længe ventede junior havmedetur, men de måtte dog hurtigt sande at vejret ikke var til dette denne dag, skipper for N.H.1 samt Nakskov Sportsfiskerforening valgte sammen at aflyse turen da det blæste fra 1

0 til 13 sek. m. fra sydlig retning, de unge juniorer var ellers velforberedte da de gennem de seneste klubaftener havde lavet masser af forfang og lodder til de flade. Dette afholder dog ikke foreningen i at gentage ture igen til næste år, i mellem tiden må de unge brugen tiden på de u

gentlige klubaftener, samt det forrygende Aborre fiskeri der netop lige nu topper i Nakskov Indrefjord.

 1. Lige et par billeder af N.H.1 fra sidste års Junior Havmedetur, der viser hvor stille vores dejlige efterårs vejr også være.

27. oktober 2013 af: Formanden

 

L.F. Mesterskab i Aborrefiskeri

L.F. Mesterskab i Aborrefiskeri d. 10. oktober 2013

 

En flot efterårsdag satte rammerne for dette års L.F. Mesterskab i Aborrefiskeri i Nakskov Indrefjord, der i år blev afholdt for 30 gang, 55 ivrige lystfiskere havde valgt at afslutte efterårsferien med en Aborre tur i Nakskov Indrefjord, flere sammen med familien i dette flotte vejr og de mange farver fra skoven træer, der blev fisket ihærdigt fra starten kl. 9.00 og frem til konkurrencen sluttede kl. 14.00. Aborrerne var også i et vældig`t bide humør, ingen af de 55 deltagere gik hjem uden at have haft bid på krogen, der blev fanget et godt stykke over 1000 Aborre, hvor af der var fem der kunne runde det magiske kilo, for langt de fleste Aborre blev de nænsomt genudsat igen så de er klar til en anden gang, under indvejninger sørge ringridder kongerne for lidt godt fra grillen til alle deltagerne. Efter en fantastik dag med mange fisk i Nakskov Indrefjorden og efter 40 indvejninger kunne Nakskov Sportsfiskerforening så finde frem til dagens vindere hvor præmielisten bar tydeligt præ af foreningens mange juniorer.

Vinder af L.F. Mesterskabet i Aborrefiskeri 2013 blev.

1.pr. Kasper Christensen med en Aborre på 1,231 kg. Der modtog kr. 1000,- samt 2.fl. Vin skænket at Sydhavs Druen i Nakskov.

2.pr. Mads Rasmussen (junior) med en Aborre på 1,226 kg. Der modtog kr. 500,- samt 2.fl. Vin skænket af Sydhavs Druen i Nakskov.

3.pr. Benjamin Madsen (junior) med en Aborre på 1,183 kg. Der modtog kr. 300,- samt 2.fl. Vin skænket af Sydhavs Druen i Nakskov.

 

22. oktober 2013 af: Formanden

Weekend tur til Møn

10-13. oktober 2013 Weekend tur til Møn.

Nakskov Sportsfiskerforening afholdt i weekenden 10 til 13. oktober deres traditionelle efterårs tur til Møn, turens deltagere måtte dog hurtigt sande at fiskeriet efter de blanke Havørred var umuligt gjort af en vejrudsigt der sagde storm til kuling fra østlig retning og med vindstød på op til 18m.sek. derfor var det ikke muligt at fiske på kysten denne gang, dette afholdt dog ikke turens deltagere fra at prøve fiskerriget i Stege Nor efter de mange og store brakvands gedder, her lykkedes det Jakob Brun at fange ikke mindre end 19 Gedder med den største på + 5 kg. ligesom Thomas Rasmussen der fangede 7 Gedder med den største på + 6 kg. og ikke mindre end 100 cm. lang, ellers blev der hygget som vi plejer med lidt mund godt i det grønne sommerhus ved Råbylille.

 

14. oktober 2013 af: Formanden

Klubmesterskab i Aborrefiskeri

Klubmesterskab i Aborrefiskeri d 5. oktober 2013.

 

På en pragtfuld efterårs dag var mødt 29 medlemmer for at dyste om at fange den største Aborre og ingen gik hjem uden at have landet en eller flere Aborre, der blev i løbet af eftermiddagen fanget godt 500 Aborre så der var rigeligt at tage af, langt de fleste Aborre blev dog nænsomt genudsat efter at være blevet af kroget, da det jo var fangsten af den største der talte, alt i alt have alle en fantastisk eftermiddag i Nakskov Indrefjorden.

Klubmesterskabet i Aborrefiskeri er en forløber for det åbne LF. Mesterskab i Aborrefiskeri, som afholdes i Nakskov Indrefjord, søndag d. 20. oktober, fra kl. 9.00 til kl. 14.00, LF. Mesterskabet i Aborre fiskeri er åbent for alle, derfor er fiskeriet frit i Nakskov Indrefjord for alle deltager i mesterskabet denne dag, 1 præmien er kr. 1000,- + vandrepokal + pokal til ejendom, 2 præmien er kr. 500,- og 3 præmien er kr. 300,- så slut efterårsferien af med en tur i Nakskov Indrefjord.

 

Junior Klubmester, Benjamin Madsen med en Aborre på 1.043 kg.

Klubmester, Henning Andreasen med en Aborre på 1,255 kg.

2 pr. Claus Balch med en Aborre på 1,040 kg.

3 pr. Michel Karlsson med en Aborre på 0,936 kg.

 

6. oktober 2013 af: Formanden

Havmedetur på Langelandsbæltet.

Søndag d. 29/9 2013 afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets første havmede tur, turen blev som så mange gange før sejlet med det gode skib Skjold fra Onsevig. Fiskeriet gik fint over hele dagen for de 11 deltagere på turen, men blev dog vanskeliggjort en del af en lidt frisk vind fra nordøst, samt en kraftig strøm. Dette kunne dog ikke ses på dagens fangst, da de 11 mand hjembragte 185 fladfisk til stegepanderne. Så alt i alt var det en rigtig fin tur for alle mand.

 

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

 

 1. Jakob Brun 0,851kg.
 2. Nikolai Hjorth 0,729kg.
 3. Christoffer Andreasen 0,573kg.

 

2. oktober 2013 af: Jakob Brun

Sildetur på Øresund 2013

Søndag d. 7/9 2013 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening den årlige sildetur på Øresund. Turen var igen i år en stor succes, med 25 deltagere på turen. Dagen startede i klubbens lokaler i Vejlegade med en gang morgenkaffe med tilhørende franskbrød, hvorefter bussen blev pakket og turen gik imod Vedbæk. Ved middagstid ankom det gode skib Skjold til Vedbæk havn med dagens første hold sildefiskere der havde været ude og få lidt vind i kinderne. Så var det endelig vores tur til at komme ud på det hyggelige sildefiskeri, og efter en lille times sejlads ankom vi til pladsen lige syd for Hven og de første sild landede i kurvene. Fiskeriet gik stille og roligt over hele eftermiddagen, sildene stod dog rimeligt dybt denne dag hvilket gjorde fiskeriet lidt mere vanskeligt end normalt. Dagens resultat blev 1428 sild, 43 torsk og en enkelt makrel til de 25 glade fiskere.

 

10. september 2013 af: Jakob Brun

Nakskov Torskefestival 2013

Nakskov Torskefestival d. 25. august. 2013

 

Vejret var højt ligesom humøret hos langt de fleste af de 124 deltagere der i år deltog i Nakskov Torskefestival 2013, de blev alle sendt af sted præcist kl. 8.00 fra Nakskov Havn af Havneudvalgs Formand Steffen Rasmussen samt Formand for Nakskov Sportsfiskerforening Søren Andersen.

De 124 deltagere der var fordelt på de 10 skibe der i år sejlede for Nakskov Sportsfiskerforening, fik alle en solrig men luftig tur i Langelands bæltet, det luftige vejr og den gode strøm gjorde dog at fiskeriet ikke var helt optimalt, og alligevel var der flere skibe der havde rigtigt gode fangster med hjem og de kunne der med være med til at rydde det store præmiebord for de mange flotte præmier og pokaler, som Nakskov Sportsfiskerforening havde fået sponsoreret af bla. byens handelen. Om eftermiddagen var vejret og humøret stadig højt blandt de mange deltagere og de ca. 600 til 800 tilskuere der var mødt op på havne for at tage imod de mange lystfiskere. Efter skibenes ankomst til Nakskov Havn var der flere af deltagerne dersom sædvanlig tog sig en tiltrængt afkølende dukkert i havnen inden præmieuddelingen der igen i år blev foretaget af Havneudvalgs Formand Steffen Rasmussen og Formand Søren Andersen.

Vinder af Nakskov Torskefestival 2013 blev.

 1. Ole Heden, Maribo, med en torsk på 7,18 kg.
 2. Mads Hemmingsen, Dannemare, med en torsk på 5,12 kg.
 3. Rene Binau, Tune, men en torsk på 3,96 kg.
 4. Dame præmie. Mona Jensen, Erindlev, med en torsk på 0,65 kg.
 5. Junior præmie. Lasse Mortensen, Nysted, med en torsk på 1,50 kg.
 6. Sjældnest fisk. Nikolai Munk Hjort, Søllested, med en rødspætte på 0,40 kg.

 

Danmarks største og Danmarks ældste Torskekonkurrence, Nakskov Torskefestival 2012 siger Tak for i år, et meget stort TAK til alle der igen i år har været med til at muliggøre Nakskov Torskefestival for 61 gang. Tak for i år og på gensyn igen til næste år d. 24. august 2014.

 

9. september 2013 af: Formanden

Klubmesterskab i Havfiskeri 2013

Søndag d. 23/6 2013 afholdte Nakskov Sportsfisker Forening det årlige klubmesterskab i havfiskeri. Turen blev som så mange gange før sejlet med skibet Hanne fra Onsevig, med 11 deltagere om bord. For at gøre en lang historie kort, var det mildest talt en meget sløj tur rent fiskemæssigt. 8-10m/s. fra ren syd og en kraftig nordgående strøm på op til 3,5mil. Gjorde forholdene MEGET svære for de 11 deltagere. Dagens sparsomme resultat blev derfor kun sølle 9 hjembragte torsk, så flere deltagere måtte tage tomhændet hjem, efter det man kalder en frisk dag på Langelandsbæltet.

 

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

 

 1. Brian Jørgensen 6,16kg(Klubmester 2013)
 2. Morten Hansen 6,10kg.
 3. Jesper Andreasen 1,86kg.

 

 1. juli 2013 af: Jakob Brun

 

Tilbered din fisk

Nakskov Sportsfiskerforening afholdt onsdag d. 22. Maj ”Tilbered din fisk” godt 15 mand var mødt op for at høre Brian Friis fortælle om hvordan man laver fiskesuppe og damper fisk og skaldyr ,menuen stod på krebs, rejer , blåmuslinger, lakse stykker, fiskesuppen var kogt på Torskehoveder, og fladfiskeskrog. Medlemmerne måtte denne gang nøjes med at høre Brian Friis fortælle om retterne og selvfølgelig efterfølgende smage, hvilket var til stor fornøjelse, også for dem som normalt ikke spiser fisk det skal siges at der blev gået til den indtil alle fadene var tomme. En stor TAK til Brian Friis for at han igen i år ville bruge sin aften på os i klubben.
Dette var så sæsonens andensidste klubaften, der nu går på en tiltrængt sommerferie efter en meget travl sæson med et fast besøg af 25 til 30 mand hver onsdag siden september sidste år, ud af disse har der været godt 10- 12 juniorer der fast er kommet for at hygge sig med at lave fluer, spinder, blik og kejser. Klubaftnerne starter op igen d. 4. september kl. 19.00

28. maj 2013 af: Claus Rysse