Nytårtorsketur d. 29. december 2019, Havmedetur d.10. november 2019

Nytårstorsketur d. 29. december 2019

Søndag d. 29/12-2019 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening den årlige nytårstorsketur på Langelandsbæltet. Turen blev denne gang sejlet fra Langø med skibet Neptun med 12 deltagere ombord. Turen blev bestemt ikke en af dem som går over i historiebøgerne som en af de bedste. En frisk vind fra syd, og en kraftig strøm hele dagen, besværliggjorde fiskeriet en hel del for dem som ikke led af søsyge. Der blev ellers kæmpet bravt ombord mod elementernes rasen, men lige lidt hjalp det. Dagens sparsomme resultat blev derfor kun 11 torsk med i havn til de 12 deltagere.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Henning Andreasen. 5,69 kg.

2. Stig Andreasen. 2,13 kg.

3. Brian Jørgensen. 1,95 kg.

 

……………………………………………………………………………………………………………

 

Havmedetur d.10. november 2019

Søndag d. 10/11 2019 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets sidste havmedetur på Langelandsbæltet. Turen blev sejlet fra Onsevig, men denne gang med skibet Neptun. På turen var der 12 deltagere, som alle havde en fin dag på vandet. Vejret kunne der bestemt ikke klages over på denne dag, da efteråret viste sig fra sin allerbedste side, med svag vind og sol hele dagen. Fiskeriet var der hellere ikke en finger at sætte på, der blev fanget fint med flotte fladfisk fordelt over hele dagen. En sjov ting var, at der på turen fanget rigtig mange Hvillinger og Ulke, hvilket ikke ses så ofte. Dagens samlede resultat blev 158 fladfisk med hjem til de 12 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Brian Jørgensen. 1,094kg.

2. Børge Thorsen. 1,056kg.

3. Tor Bentsen. 1,036kg

13. november 2019 af: Jakob Brun

Havmedetur på Langelandsbæltet med Amigo. d. 13. oktober 2019

Søndag d. 13/10 2019 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets første havmedetur på Langelandsbæltet. Turen blev sejlet fra Onsevig, med det gode skibet Amigo. På turen var der på denne dag 12 deltagere, som alle havde en fin dag på vandet. Fiskeriet på turen foregik omkring færgeruten mellem Tårs og Spodsbjerg.
Fiskeriet gik jævnt godt over hele dagen, så alle deltagere fik lidt fisk med hjem til stegepanden. Dagens samlede resultat blev 115 fladfisk med hjem til de 12 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Christian Nielsen. 0,846kg.

2. Jakob Brun. 0,812kg.

3. Brian Jørgensen. 0,6722kg.

12. november 2019 af: Jakob Brun

Weekend tur til Møn – 24-27. oktober 2019

Den efterhånden traditionsrige efterårs fisketur til Møn faldt denne gang i weekenden 24 til 27. oktober, 7 mand deltog og nød en forlænget weekend på Møn, som var iklædt alle de flotte efterårs farver, og med ild i pejsen, deltagers gode humør og kogekunst fik alle en fantastisk weekend.

Desværre var vi som oftest før ramt af en syd vestlig vind, fra det hårde hjørne der varede weekenden over, dette gjorde at pladserne var få og fiskerne mange på de få pladser hvor vinden ikke havde slået det hele i stykker, der blev dog fanget 7 Havørred på turen denne gang, alle blev dog sat ud igen da de enten var under målet, farvet eller bare for små til at skulle med hjem i fryseren, så alle fisk fik deres frihed igen, ellers blev der som altid hygget i det skønne sommerhus foran brændeovnens dejlige varme, i gode venners lag sammen med lidt godt til ganen og maven, igen år stod den på Gittes hjemmelavede Gullaschsuppe, Karbonader med grønærter, Bøf Bearnaise m. bløde løg, herefter Irsk kaffe, masser af god musik, og en hyggelig snak fra gamle dage, lige til at sove på, jo igen en god og dejlig Weekendtur på Møn, i gode venners lag ; )

TAK TIL ALLE FOR EN DEJLIG TUR.

Husk! sæt kryds i kalenderen til næste års weekendture til Møn som er, d 26-29. marts og d. 22-25. oktober

29. oktober 2019 af: Formanden

 

 

LF. Mesterskab i Aborrefiskeri – 20. oktober 2019

Grundet den varme og tørresommer i 2018, er der stadig i slutningen 2019 ikke er et væsentligt overskud af vand i Halsted og Rye å, så der kan skabes en naturlig åbning af sluseportene ved Nybro, så at Aborren fra havnen kan komme ind i fjorden, derfor har bestyrelsen på grund af svigtende opgang af Aborre i Nakskov Indrefjord, besluttet at aflyse det forstående LF. Mesterskab i Aborrefiskeri søndag d. 20. oktober 2019.

20. oktober 2019 af: Formanden

Klubmesterskab i Aborrefiskeri – 6. oktober 2019

Det årlige Klubmesterskab i aborrefiskeri som i 2017 var ved at drukne i vand og som i 2018 blev aflyst grund af mangel på samme, blev i år afviklet da 8 mand var mødt op og insisterede på at ville fiske, derfor blev mesterskabet skudt i gang, selv om at alle godt havde på fornemmelsen at det var småt med fisk i Nakskov Inderfjorden, hvilke også viste sig da der ikke blev fanget noget denne dag, vandstanden var ellers ok, men på grund af den varme og tørre sommer i 2018, der stadig spiller et puds i slutningen 2019, er der stadig ikke et væsentligt overskud af vand i Halsted og Rye å, så der kunne skabes en naturlig åbning af sluseportene ved Nybro, derfor kommer der ikke fisk ind i Nakskov Indrefjord, desværre.

8. oktober 2019 af: Formanden

75-års Jubilæums reception – 28. september 2019

 

Først et avisudklip fra foreningens 25 års Jubilæum i nov. 1962, læs afsnittet Krig og fiskeri i artiklen, og hvordan foreningen opstod tilbage 1944, meget tankevækkende.
_____________________________________________________________________________________________________________

Nakskov Sportsfiskerforening holdt i weekenden deres 75-års jubilæums reception i foreningens klub lokaler i Vejlegade 37, her der blev i anledning af jubilæet budt på lidt sensommergrill i baggården, rigtigt mange af foreningens 130 medlemmer kom da forbi i løbet af eftermiddagen, for at ønske foreningen tillykke med jubilæet, alt i alt en rigtig hyggelig eftermiddag hvor de gamle lystfiskerhistorier kunne få frit løb.
Bestyrelsen siger tak for det fine fremmøde af både nye og gamle medlemmer som var kommet fra nær og fjern og stor tak for de mange fine gaver bestyrelsen modtog på dagen.

29. september 2019 af: Formanden

 

 

 

 

Nakskov Torskefestival 2019 – 18. august 2019

Nakskov Torskefestival 2019 – Søndag d.18. august

Nakskov Torskefestival kunne i år afvikles for 68 tyvende gang og samtlige 74 pladser var udsolgt, desværre i ugen op til festivalen fik foreningen et afbud fra en af turbådene der ved en fejl havde fået lavet en dobbelt bookning som desværre ikke faldt ud til vores fordel og vi måtte meddele et meget skuffet bådhold der ellers skulle have deltaget for 30 år i træk, at de desværre ikke kunne komme med i år, vi beklager det hændte, og håber at se dem igen til næste år. Vejrudsigten havde ugen igennem sagt hård vind 12-14 i sek.m. og op til 17 mm. Regn, men på dagen kom der kun et par dråber sidst på dagen, og med en spejlblank havn og ingen vind kunne de 5 turbåde med de 62 deltagere om bord stævne ud fra Nakskov Havn kl. 8.00. Da skibene ramte bæltet var det hele perfekt, ingen vind, ingen bølger, men da pirken ramte bunden viste det sig at der løb en meget kraftig understrøm på 5-6 mil. hvilket gjorde at det var svært, på tidspunkter næsten umuligt at holde bund, derfor blev der ikke landet mange fisk dagen igennem, dog skal det siges at skibet Neptun med Skipper Dennis Møller ved roret var hurtigt på pletten og på godt en time kunne folkene om bord hos ham lande de 6 største Torsk, der også løb med de 6 første præmier.
Sidst på eftermiddagen anløb turbådene igen Nakskov Havn nu i en let regn, men som altid var der igen til de fremmødte på havnen karameller i luften fra flere af skibene, indvejningen kom man hurtigt igennem da der kun var 10 fisk til indvejning, ja kun 10, dette blev dog taget med godt humør fra deltagere der havde haft en god dag på vandet i gode venners lag, og i tørrevejr i Havnes gamle værksteder kunne de fremmødte og festivalens deltagere forsyne sig i foreningens boder.
Den store præmieuddeling der i år kun blev til 11 præmier ud af de 28 præmier foreningen havde fået sponsoreret blev i år hurtigt afviklet da jo ikke mange skulle på præmiepodiet, det skal siges at de restere 18 præmier går videre til næste års Torskefestival søndag d. 23. august 2020.

Vinder af Nakskov Torskefestival 2019 blev.

1 pr. Svend Mortensen, Nakskov 7,71 kg. Renset vægt.

2 pr. Christian Nielsen, Nakskov 5,932 kg. Renset vægt.

3 pr. Michael W. Andreasen, Nakskov 4,668 kg. (+ 4 pr. 4,372 kg. + 5 pr. 4,260 kg.) Renset vægt.

Sjældneste Fisk. Ronni Hastrup, Makrel 0,406 kg.

Skipper Præmie. Dennis Møller, M/S Neptun Onsevig (1+2+3+4+5+6 pr.)

Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, Nakskov Torskefestival 2019 er slut og vi siger Tak for i år. Der skal lyde et meget stort TAK fra bestyrelsen i Nakskov Sportsfiskerforening til alle jer trofaste deltagere, skippere og sponsorere samt alle de frivillige hjælpere der igen i år har støttet op om Nakskov Torskefestival, og igen i år har været med til at sætte byen Nakskov og Nakskov Sportsfiskerforening på landkortet, med Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, nemlig Nakskov Torskefestival, husk, uden jeres opbakning havde Nakskov Sportsfiskerforening og Nakskov Torskefestival ikke stået her i dag, stort tak til jer alle for dette, HUSK det er jer der er med til at gøre en forskel.
Tak for i år og på gensyn igen til næste år søndag d. 23. august 2020. TAK FOR I ÅR

20. august 2019 af: Formanden

Klubmesterskab i Havfiskeri 2019 – 16/6-2019

Søndag d. 16/6. 2019 Afholdte Nakskov sportsfiskerforening det årlige klubmesterskab i Havfiskeri. Turen blev i år sejlet med det gode skib Amigo fra Langø. På turen var 12 deltagere der forventningsfuldt stævnede ud kl. 8.00 søndag morgen. Mange pladser blev prøvet uden held i løbet af dagen, og mange sømil blev sejlet, med som dagen skred frem stod det klart at dagens fiskeri blev noget af en tynd kop the. Dagens sparsomme resultat blev derfor kun sølle 7 torsk med i havn til de 12 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Henrik Mattsson Klubmester 2019 3,17kg.

2. Klaus Balch 2,33kg.

3. Claus Christiansen 1,98kg.

25. juni 2019 af: Jakob Brun

 

Hold Lolland Ren / Nybølle Strand – 8. maj 2019

4 medlemmer samt den enes hustru og deres to børn var mødt op til foreningens første skrælle tur på Nybølle Strand i forbindelse med Hold Lolland Ren, der blev samlet 4 god sække skræl sammen på stykket og ture blev sluttet af med lidt at drikke til alle, stor tak til de 4 og den enes familie, håber at se jer igen næste gang gerne sammen med en masse andre medlemmer, for det her skal vi kunne gøre bedre, så kære medlemmer, hold øje med hjemmesiden ny dato kommer der senere, vi ses.

9. maj 2019 af: Formanden