Ntyårstorsketur på Langelandsbæltet.

Torsdag d. 29/12-2016 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening den traditionsrige Nytårstorsketur på Langelandsbæltet. Turen blev sejlet med M/S Skjold fra Onsevig. For at gøre en lang historie kort var det bestemt ikke alle der fik sikret nytårstorsken. Idet der kun blev fanget sølle to torsk over mindstemålet til de 11 deltagere, begge fanget af Jakob Brun. Nytårsturen sætter punktum for et fiskemessigt meget sløjt år I Langelandsbæltet, hvor fiskeriet efter både Torsk og Fladfisk virkelig har været en udfordring.

Dagens største fisk blev fanget af følgende:

1. Jakob Brun. 3,58kg.

Nakskov Sportsfisker Forening vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle medlemmer et rigtig godt og lykkebringende nytår.

På gensyn i 2017 hvor klubaftenerne igen er flyttet Onsdag, med første klubaften Onsdag d.4/1.

30. december 2016 af: Jakob Brun.

 

Klubmesterskab i Aborrefiskeri d. 12. november 2016.

Det årlige klubmesterskab i Aborrefiskeri blev i år afholdt lørdag d. 12. november, i år lidt senere end vi plejer, desværre havde frosten sat sit præg på dagen, og det meste af Indrefjorden der var frosset til, de 6 deltagere der var mødt op, trodsede kulden og prøvede at få en eftermiddag ud af, ved at fiske i de få åbne huller der var i isen der rundt omkring, dette dog uden større held, den eneste der fangede noget var Tor Bentsen der fik lov til at fange en lille Gedde, der dog hurtigt kom ud igen og det var så det, altså ingen Klubmester i Aborrefiskeri i år, vi prøver igen til næste år;)

15. november 2016 af: Formanden

 

Havmedetur på Langelandsbæltet.

Søndag d. 9/10 2016 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening årets første havmedetur på Langelandsbæltet. Turen blev som altid sejlet fra Onsevig, med det gode skibet Skjold. På turen var der desværre kun 6 deltagere hvilket må siges at være meget skuffende. Fiskeriet var noget sløjt på denne dag, så dagens samlede resultat blev kun 48 fladfisk med hjem til de 6 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Tor Bendsen. 0,671kg.

2. John Christiansen. 0,573kg.

3. Christen Timm. 0,497kg.

10. november 2016 af: Jakob Brun

 

Havmedetur på Langelandsbæltet.

Lørdag d. 5/11 2016 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening igen havmedetur på Langelandsbæltet. Turen blev som altid sejlet fra Onsevig, med det gode skibet Skjold. På turen var der endnu engang kun 6 deltagere hvilket må siges at være ligeså skuffende som sidste gang. Fiskeriet var lidt bedre på denne dag, dog uden at være prangende. Dagens samlede resultat blev 84 fladfisk med hjem til de 6 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Birger Arlnæs. 0,770kg.

2. Christian Nielsen. 0,703kg.

3. Brian Jørgensen. 0,640kg.

10. november 2016 af: Jakob Brun

 

Weekendtur til Møn

Nakskov Sportsfiskerforening valgte traditionens tro at bruge en forlænget efterårs weekend på det dejlige Møn igen i år, 7 mand havde tilmeldt sig og alle fik sig en fantastisk weekend på det skønne Møn der til lejligheden havde iklædt sig de mange efterårs farver og med det store sommerhus foreningen pt. bruger når vi er på Møn, var scenen ligesom sat. Med ankomst efter mørkets frembrud torsdag aften, blev der hygget med forlorenskildpadde og lagt planer for næste dag, fredag morgen kørte alle på stranden og her manglede der vand i stranden, rigtigt meget vand, svært at tro men måske 1 meter eller mere, det gjorde at vi nærmest kunne gå tørskoet ud på de rev vi ellers normalt står i vand til livet på undernormale omstændigheder, det lave vand steg kun langsomt over weekenden men havde tilsyneladende ingen indvirkning på fiskeriet der det meste af tiden var helt i top, med masser af flotte og mange Havørreder. Der blev der på denne fantastiske weekendtur fanget ikke færre end 45 Havørred, dog med flere under målet, for delt på 7 mand ikke dårligt, fleste og største Havørred, blev fanget af Allan Frederiksen der fangede 17 stk. med største på 60 cm, den var dog farvet og Allan valgte at sætte den ud igen, anden flest blev fanget af Klaus Balch der fangede 13 stk. med 2 på 55 cm. og 1 på 48 cm. og Martin Andersen med den største på ture på 56 cm. Efter mørkets frembrud og en lang dag på strande, blev der så hygget foran brændeovnens dejlige varme, mens Mortens fantastiske aftensmad, der fredag stod på Bøf Bearnaise m. bløde løg og til dessert hjemmelavet æblekage og portvin og lørdag på Flæskesteg med det hele og så lige en irsk kaffe til at slutte af med, dette blev indtaget oven på nogle lange men fantastiske dage hvor vi nød hinandens gode humør, de mange farver natur på Møn have iklædt sig, hvor der også var besøg af div. rovfugle samt en enkelt sælhund der kiggede op til os, også de fantastiske solnedgange, jo igen en god Weekendtur til Møn i gode venners lag 😉
TAK FOR EN DEJLIG TUR

1. november 2016 af: Formanden

 

GODT GANG I LAKSEN

Godt gang i Laksen. – 27-11-2016

Man må sige at det igen i år har været en travl sæson for det gode skib Laksen, den har været på vandet ikke mindre end 53 gange, med 17 forskellige medlemmer, der er blevet sejlet solskins ture i det fine sommervejr, ture på fjorden efter Havørred, Aborre og ikke mindst et ukendt antal Hornfisk har været på dørken, ja og lige så mange fladfisk og sågar pighvar er der fanget i år, også en redning af overbord faldet person fra et andet skib, blev det også til, ellers har det gode skib Laksen sejlet godt i år, uden problemer, den bliver dog slidt af at blive brugt så meget, vi har bla. en knækket rorpind, 2 dam dæksler der skal skiftes, samt en utæt lydpotte der skal efter inden næste sæson, ja man må sige at det har været et godt år for det gode skib LAKSEN og dens mange brugere der har haft mange gode timer i det gode skib, nu ser vi blot frem til at det bliver forår igen, så LAKSEN kan blive klargjort og komme tilbage i sit rette element.
STORT TAK TIL ALLE DER HAR VÆRET MED TIL AT HOLDE LAKSEN SEJLENE I 2016, VI SES TIL FORÅRET 2017.

27. oktober 2016 af: Formanden

 

L.F.Mesterskab i Aborre fiskeri 2016

L.F. Mesterskab I aborre Fiskeri 2016, Søndag D. 23. oktober.
Nakskov Sportsfiskerforening sluttede traditionens tro efterårsferien af med at holde det åbne L. F. Mesterskab i Aborrefiskeri søndag d. 23. oktober i Nakskov Indrefjord, mesterskabet der åbent for alle der har interesse i lystfiskeriet og lyst til at prøve fiskeriet i Nakskov Indrefjord uden at være medlem af foreningen eller indløst dagkort til dagen, og det tilbud var der mange der gjorde brug af denne dag, der deltog ikke mindre en 40 lystfiskere i konkurrence på dagen, deltagerne kom både fra lokalområdet men også med gæster fra Nykøbing F. og sågar et hold fra Odense havde fundet vejen til Nakskov Indrefjord for at deltage i det åbne L.F. Mesterskab I Aborrefiskeri, mesterskabet foregik i et fantastisk efterårs vejr med masser af flotte farver på træerne og i fjorden, på en helt vind stille dag, fiskeriet var med masser af meget små Gedder, ja der blev faktisk fanget flere hundred i løbet af dagen, man kunne simpelthen ikke undgå dem, der i mod kneb det med Aborrerne der pt. ikke helt er kommet ind i Indrefjorden, på grund af den tørre sommer og sen sommer vi har haft, som så gør at der mangler vand i fjorden til at åbne sluserne ved Nybro, så Aborrerne kan komme ind i fjorden, der blev dog fanget en del små Aborre samt en håndfuld pæne fisk, nok til at rydde præmiebordet.
Konkurrencen blev traditionens tro afsluttet med lidt godt fra grillen, samt en hyggelig smak med lystfiskere vi ikke ser i hverdagen, alt i mens vinderfiskene blev indvejet, noget der altid trækker altid folk til, jo alt i alt, endnu dejlig efterårsdag I Nakskov Indrefjord.

Vinder af L.F. Mesterskabet i Aborrefiskeri 2016 blev.

1.pr. Kasper Christensen (Odense), med en Aborre på 0,759 kg. Der modtog kr. 1000,- samt vandrepokal + diplom.
2.pr. Magnus Bagger (junior, Nakskov), med en Aborre på 0,415 kg. Der modtog kr. 500,-
3.pr. Dan Arnskov Madsen (Odense), med en Aborre på 0,319 kg. Der modtog kr. 300,-

26. oktober 2016 af: Formanden

 

Pighvartur på Langelandsbæltet med M/S Amigo.

Søndag d. 4/9 2016 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening for første gang Pighvartur på Langelandsbæltet. Turen blev sejlet med M/S Amigo fra Langø havn. Forud for turen var gået en onsdag aften i klubbens lokaler. Hvor deltagerne fik mulighed for at komme ned og lære at binde forfang. Og få lidt tips og tricks til hvordan de eftertragtede pighvar skulle fanges. På datoen for selve turen var vejrguderne ikke ligefrem med de 10 deltagere, da der nærmest var tale om heldagsregn, kun afbrudt af 30 minutters opholdsvejr på hele dagen. Fiskeriet blev desværre besværliggjort en hel del af tang på bunden på langt de fleste pladser der blev prøvet i løbet af dagen, så der blev sejlet en hel del for at finde pladser uden tang. Sidst på dagen lykkedes det dog endeligt for to mand at få hver en Hvarre på krogen, henholdsvis en Pighvar og en Slethvar. Det blev desværre de eneste fisk den dag.

Dagens største fisk blev fanget af følgende:

1. Johnny Gnags Andersen 0,618kg.

2. Claus Brun 0,518kg.

12. september 2016 af: Jakob Brun

 

Nakskov Torskefestival 2016

Nakskov Torskefestival 2016 – Søndag d. 21. august

For 65 tyvende år i træk, kunne Nakskov Sportsfiskerforening søndag d. 21. august sætte Nakskov Torskefestival 2016 i søen endnu en gang, det skete præcist kl. 8.00, efter at formand for Vestlollands Turistforening, Lise Simon og formand for Nakskov Sportsfiskerforening, Søren Andersen havde budt velkommen til de 111 deltagere samt de mange fremmødte på Honnørkajen i Nakskov Havn.
De 111 deltagere der i år havde tilmeldt sig, var fordelt på de 9 lokale turbåde som foreningen havde hyret ind til dagen, alle fik de en flot solskins morgen til at tage af sted i, og med vinden agten ind og med højt humør ombord, med alt hvad det nu bringer, gik det stødt og roligt ud gennem den flotte Nakskov Fjord, det blæste dog lidt op i løbet af dagen, hvilket dog ikke betød det helt store for fiskeriet i år, det gjorde til gengæld den megen strøm der var, til tider var strømmen oppe mellem 3 til 4 mil. hvilket gjorde at det var svært for fiskerne at nå bunden med deres pirke, og dermed at nå ned til de store Torsk, derfor de få fisk i år.
Efter en lang dag på havet, ankom turbådene til Honnørkajen i Nakskov Havn sidst på eftermiddagen, igen i højt solskins vejr, samt med et højt humør om bord, og i et inferno af fyrværkeri og karameller der føg gennem luften, til glæde for de mange besøgende der ventede på havnen, nu blev de få fisk indvejet, her var der selvfølge tale om Torsk, men også en Makrel og en Rødspætte fandt vej til vægten, efter en kort indvejning kunne man så finde årets vinder af Nakskov Torskefestival 2016, den store præmieuddeling med de mange flotte præmier skænket af byens handlende, samt de gamle vandrepokaler, blev i år foretaget af formand for Vestlollands Turistforening Lise Simon samt formand for Nakskov Sportsfiskerforening Søren Andersen.

Vinder af Nakskov Torskefestival 2016 blev.

1. Christer Jørgensen, Nakskov, med en Torsk på 4,27 kg.
2. John Jensen, Rødby, med en Torsk på 4,13 kg.
3. Flemming Jensen, Nr. Alslev, med en Torsk på 4,06 kg.
4. kim Andersen, Horslunde, med en Makrel.
5. Skipper Præmie. Mikael Andersen fra M/S Drost, Nakskov

Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, Nakskov Torskefestival 2016 er slut og vi siger Tak for i år, et meget stort TAK skal lyde fra bestyrelsen i Nakskov Sportsfiskerforening til alle jer trofaste deltagere, skippere og sponsorere samt alle vores frivillige hjælpere der igen i år har støttet op om Nakskov Torskefestival, og igen i år har været med til at sætte byen Nakskov og Nakskov Sportsfiskerforening på landkortet, med Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, nemlig Nakskov Torskefestival, husk, uden jeres opbakning var Nakskov Sportsfiskerforening og Nakskov Torskefestival aldrig kommet så langt, stort tak til jer alle for dette, HUSK det er jer der er med til at gøre en forskel, giv jer selv en hånd for det.

Tak for i år og på gensyn igen til næste år d. 20. august 2017. TAK FOR I ÅR

23. august 2016 af: Formanden

 

Klubmesterskab i Havfiskeri 2016

Klubmesterskab i havfiskeri 2016

Søndag d. 5/6 2016 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening deres årlige klubmesterskab i havfiskeri, turen blev som altid sejlet fra Onsevig og med det gode skibet Skjold. Der var tilmeldt 12 mand, men med et mandefald på 4 var der kun 8 der deltog på dagen, de havde dog alle havde en fin dag på vandet i det super flotte og høje solskins vejr, jo sommervejret havde meldt sin ankomst. Dagens flotte vejr havde dog ikke smittet af på bidelysten hos torskene, så dagens resultat blev 40 torsk til de 8 fiskere. Det skal dog siges at der iblandt var en del undermålere, som alle fik deres frihed igen.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. pr. og Klubmester, Bjarne Jacobsen med en Torsk på 2,30 kg.

2. pr. Allan Hartkopp, med en Torsk på 1,84 kg.

3. pr. Henning Andreasen, med en Torsk på 1,79 kg.

Foto, fra venstre, Henning Andreasen, Bjarne Jacobsen, Allan Hartkopp

6. juni 2016 af: Formanden