Nytårstorsketur 2014

Mandag d. 29/12 2014 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening den sidste tur i kalenderåret 2014. Nemlig den traditionsrige nytårstorsketur. Turen blev som så mange gange før sejlet fra Onsevig med det gode skib Skjold. De 12 deltagere på turen havde alle dejlig dag på Langelandsbæltet, hvor december vejret virkelig viste sig fra sin allerbedste side. Høj sol fra start til slut, svage vinde og klart vejr med sigt så langt øjet kunne se var hvad dagen bød på. Fiskeriet kunne sagtens have været bedre, men sagtens også meget værre. Der var nytårstorsk til dem som fiskede dagen igennem, ikke mistede modet. Dog måtte enkelt deltagere tage tomhændet hjem, men sådan er fiskeri jo nogen gange, og hvad gør det når vejret er helt i top  Dagens resultat blev 15 torsk med i havn til de 12 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

  1. Martin Hansen 5,82kg.
  2. Birger Arlnæs 4,43kg.
  3. Jakob Brun 3,68kg.

30. december 2014 af: Jakob Brun

Godt gang i Laksen.

Man må sige at det har været en travl sæson for det gode skib Laksen, den har været på vandet ikke mindre end 37 gange sammen med 11 forskellige medlemmer, der er blevet sejlet solskins ture i det fine sommervejr, ture på fjorden efter Havørred, Aborre og ikke mindst Hornfisk, ja også så lige en sviptur på Enehøje efter brombær, og mange ture efter Fladfisk på den ydredel af fjorden, oven i dette måtte vi have roret af da det pludseligt brækkede midt over på vej til Enehøje og skibet måtte ligge stille i 14 dage inden det blev fikset igen, men så er roret også så god som ny igen, samlet er der vel fanget et sted mellem 300 til 400 Hornfisk godt 250 Fladfisk samt en del Aborre og et par Havørred er det da også blevet til, vi ser frem til at det bliver forår så igen Laksen kan komme på vandet.

Til sidst et par billeder fra nogle af Laksen mange ture på gennem årene.

19. november 2014 af: Formanden

Årets sidste havmedetur på Langelandsbæltet.

Søndag d. 26/10 2014 afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets sidste havmede tur på Langelandsbæltet. Turen blev som så mange gange før sejlet med det gode skib Skjold fra Onsevig. På turen var der 12 deltagere som havde en frisk dag på havet, da turen blev afviklet i en frisk til hård vind fra sydvest. Dette gjorde at der måtte sejles langt for at finde lidt læ, og dermed lidt mere roligt vand at fiske i. Så kursen blev sat mod Langeland, nærmere betegnet området ud for Tranekær fyr. Fiskeriet gik lidt trægt dagen igennem pga. manglende strøm, der blev dog fanget fisk, men rigtig mange af dem var små Isinger der skulle ud igen hvor de kom fra. Dagens resultat blev derfor kun 92 fladfisk med hjem til de 12 deltagere, hvilket er lidt sløjt i forhold til sidste tur hvor fangsten målte 319 af de flade.

 

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

  1. Christian Nielsen 0,796kg.
  2. Allan Hartkopp 0,781kg.
  3. Henning Andreasen 0,739kg.

5. november 2014 af: Jakob Brun

Junior Havmedetur 25. oktober 2014

Junior Havmedetur 25. oktober 2014

Nakskov Sportsfiskerforening valgte sammen med skipper på N.H.1 torsdag at aflyse den årlige junior Havmedetur da vejrmeldingen sagde op til 10 til 12 sek. m. om lørdagen, de unge juniorer var ellers velforberedte da de gennem de seneste klubaftener i sep. og okt. Md. havde lavet masser af forfang og lodder til de flade, men desværre lykkedes det heller ikke i år at komme ud på grund af vejret. Dette afholder dog ikke foreningen i at gentage ture igen til næste år, i mellem tiden må de unge brugen tiden på de ugentlige klubaftener, samt det forrygende Aborre fiskeri der netop lige nu topper i Nakskov Indrefjord, vi ses derude.

 

  1. Lige et par billeder fra Junior Havmedetur i 2012, der viser hvor skøn en efterårs tur på vandet efter de flade kan være.

 

25. oktober 2014 af: Formanden

L.F. Mesterskab i Aborrefiskeri

L.F. Mesterskab i Aborrefiskeri d. 19. oktober 2014

Nakskov Sportsfiskerforening sluttede traditionens tro efterårsferien med at holde deres åbne L. F. Mesterskab i Aborrefiskeri søndag d. 19. oktober i Nakskov Indrefjord, og man må sige at det blev en strålende dag i ordets bogstaveligst forstand, dels havde hele 47 mand trosset regnvejret, og valgt at bruge den sidste feriedag på fiskeriet i Nakskov Indrefjorden, efter de mange store Aborre der er i fjorden for tiden, og de blev da også honoreret for deres iver med fangst af mange flotte Aborre, flere var tæt på det magiske kilo, der er vel i løbet af dagen landet mellem 700 til 800 Aborre der dog alle blev genudsat igen, dette må siges at være strålende, også regne det mere eller mindre hele dagen, først ved indvejning hvor foreningen havde tændt op i grillen og var vært ved et par grillpølser til de godt våde deltagere, blev det opholdsvejr en times tid så indvejning og præmie overrækkelse kunne ske i tørrevejr, men da denne var vel overstået må man sige at himmelen åbnede sig igen også styrte det ellers ned i lår tygge stråler, jo en strålende afslutning på efterårsferien var det.

 

Vinder af L.F. Mesterskabet i Aborrefiskeri 2014 blev.

1.pr. Daniel Jensen med en Aborre på 1,320 kg. Der modtog kr. 1000,- samt vandrepokal + pokal til ejendom.

2.pr. Kasper Larsen (junior) med en Aborre på 0,959 kg. Der modtog kr. 500,-

3.pr. Michel Karlsson med en Aborre på 0,922 kg. Der modtog kr. 300,-

 

22. oktober 2014 af: Formanden

Weekend tur til Møn. 9-12. oktober 2014

9-12. oktober 2014 Weekend tur til Møn.

Nakskov Sportsfiskerforening valgte traditionens tro at sparke efterårs ferien i gang med en forlænget weekend tur til møn, de 8 mand der deltog, havde alle sat næsen op efter et kanon fiskeri i det meget flotte vejr, og der blev der også gået til den med fiskeri fra tidlig morgen til sen aften alle dagene, dog uden at det bragte de store fisk på krogen, der var dog kontakt med flere fisk og der blev da også over weekenden landet flere havørred der desværre alle var under målet og som måtte ud igen. Fiskeriet i stege Nor blev også afprøvet og her var der gang i den, på bare 2 ture til Stege Nor blev der af 3 mand landet et sted mellem 15 til 20 Gedder med de største på 4 til 5 kg. alle Gedder blev genudsat igen, så fisk blev der da fanget på turen, ellers nød turens 8 deltagere hinandens gode humør og selskab, samt to flotte og fantastiske solnedgange over Møn, bål på stranden og jo så var der også et par der fik lov til at se Tårnfalken fra Møn, så alt i alt en rigtig god tur, ikke så mange fisk måske, men med masser af naturoplevelse, socialt samvær og hygge.

14. oktober 2014 af: Formanden

Klubmesterskab i Aborrefiskeri d 4. oktober 2014.

Klubmesterskab i Aborrefiskeri d 4. oktober 2014.

På en pragtfuld og solrig efterårs dag var mødt 17 medlemmer for at dyste om at fange den største Aborre og ingen gik hjem uden at have landet en eller flere Aborre, der blev i løbet af eftermiddagen fanget et sted mellem 200 til 300 Aborre samt flere Gedder, så der var rigeligt at tage af, langt de fleste Aborre og Gedder, blev dog nænsomt genudsat efter at være blevet af kroget, da det jo var fangsten af den største Aborre der talte, oven i det gode Aborrefiskeri og det flotte vejr, var der også besøg af 2 Fiskeørne, der ivrigt slog ned i vandet flere gange, et fantastisk syn at se, alt i alt have alle en rigtig god eftermiddag i Nakskov Indrefjorden.

Klubmesterskabet i Aborrefiskeri er en forløber for Nakskov Sportsfiskerforenings åbne LF. Mesterskab i Aborrefiskeri, som afholdes i Nakskov Indrefjord, søndag d. 19. oktober, fra kl. 9.00 til kl. 14.00, LF. Mesterskabet i Aborre fiskeri er åbent for alle, derfor er fiskeriet frit i Nakskov Indrefjord for alle deltager i mesterskabet denne dag, 1 præmien er kr. 1000,- + vandrepokal + pokal til ejendom, 2 præmien er kr. 500,- og 3 præmien er kr. 300,- så slut efterårsferien af med en tur i Nakskov Indrefjord.

 

Klubmester og Junior Klubmester Anders Andersen, med en Aborre på 1,540 kg.

2 pr. Mikkel Larsen, med en Aborre på 0,932 kg.

3 pr. Daniel Henriksen, med en Aborre på 0,927 kg.

 

4. oktober 2014 af: Formanden

Havmedetur på Langelandsbæltet.

Søndag d. 28/9 2014 afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets første havmede tur, turen blev som så mange gange før sejlet med det gode skib Skjold fra Onsevig. Fiskeriet gik fint for de 12 deltagere, og fladfiskene var virkelig i hugget hele dagen igennem. Dagens resultat blev da også hele 319 fladfisk med hjem til stegepanderne fordelt på de 12 mand. Udover de mange fladfisk blev der også fanget andre spændende arter på turen. En enkelt flot Makrel, en Ulk og to flotte Berggylt blev det også til. Så alt i alt var det en rigtig fin tur for alle mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

 

  1. Allan Hartkopp 1,110kg.
  2. Brian Jørgensen 0,697kg.
  3. Christian Nielsen 0,650kg.

 

2. oktober 2014 af: Jakob Brun

70 års Jubilæum

Bestyrelsen i Nakskov Sportsfiskerforening vil hermed gerne sige tak for det flotte fremmøde samt de mange flotte gaver som foreningen og Formand Søren Andersen modtog på dagen i forbindelse med foreningens jubilæumsrectpionen.

Tak for en dejlig dag.

Her lidt billeder fra dagen og den tid der var engang !

 

22. september 2014 af: Formanden

Sildetur på Øresund 2014

Søndag d. 6/9 2014 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening den årlige sildetur på Øresund. På turen var der desværre kun 10 deltagere, hvilket må siges at være meget skuffende. Dagen startede i klubbens lokaler i Vejlegade med en gang morgenkaffe med tilhørende franskbrød, hvorefter bussen blev pakket og turen gik imod Vedbæk. Ved middagstid ankom det gode skib Skjold til Vedbæk havn med dagens første hold sildefiskere, de havde gjort fine fangster. Så forventningerne var i top til eftermiddagens fiskeri. Vejret var helt fantastisk, 21 grader, høj sol og stort set ingen vind gjorde at fiskerier kunne foregå i T-shirt. Der blev fanget fint med sild eftermiddagen igennem, torsk og makreller blev det også til. Dagens store overraskelse var dog at der blev fangen en fin havørred på turen af Brian Jørgensen, det er vidst første gang i sildeturens historie at det er sket. Dagens resultat blev 815 sild, 7 torsk, 8 makreller og en havørred.

 

9. september 2014 af: Jakob Brun