Nytårstorsk 2015

Mandag d. 28/12 2015 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening årets sidste tur i 2015. Nemlig den traditionsrige nytårstorsketur. Turen blev som så mange gange før sejlet fra Onsevig med det gode skib Skjold. På turen var der 11 deltager der alle havde en dejlig dag på Langelandsbæltet i det fine december vejr. Om selve fiskeriet var der dog ikke meget positivt at skrive om, da stort set samtlige fiskepladser der blev prøvet i nord, syd, øst eller vest virkede fuldstændig fisketomme. Derfor måtte langt de fleste deltagere tage tomhændede hjem uden nytårstorsk til gryden. Dagens sparsomme resultat blev kun 3 sølle torsk over mindstemålet til de 11 deltagere.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Morten Hansen 1,03kg.

2. Jakob Brun 0,57kg.

3. Henning Andreasen 0,55kg

30. december 2015 af: Jakob Brun

 

Laksen i vinterhi.

Efter flere tilsagn, afbud og ændringer af tid og dag fra vognmanden, lykkedes det sidst at få LAKSEN velfortjent på land efter en lang sæson med ikke mindre end 50 ture på vandet, det må vist være ny pr. rekord for det gode skib, udlejningen har været jævnt fordelt ud over hele sæsonen, kun afbrudt af et lille besøg hos T.P. i Langø for at få en ny membran i kølvands pumpen, men så var den også klar igen, efter hvad vi kan se i tilbagemeldings rapporter har der været masser af gode ture på vandet og der blev fanget masser af fisk, bla. flere Havørred, rigtigt mange Hornfisk og ikke mindst rigtigt, rigtigt, mange af de flade hen over efteråret, ja man må sige at det har været et godt år for det gode skib LAKSEN men også for dens mange brugere der har haft mange gode timer i det gode skib LAKSEN, nu ser vi blot frem til at det bliver forår, så LAKSEN igen kan få vand under kølen.
STORT TAK TIL ALLE DER HAR VÆRET MED TIL AT HOLDE LAKSEN SEJLENE I 2015, VI SES TIL NÆSTE ÅR.

21. november 2015 af: Formanden

 

Årets sidste havmedetur på Langelandsbæltet.

søndag d.08/11. 2015 afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets sidste havmede tur på Langelandsbæltet. Turen blev som så mange gange før sejlet med det gode skib Skjold fra Onsevig. På turen var der 9 deltagere som havde en frisk dag på havet. Turen blev udsat pga. hårdt vejr fra morgenstunden, og vi stævnede derfor først ud kl 09.30. Dette gjorde at der måtte sejles langt for at finde lidt læ, og dermed lidt mere roligt vand at fiske i. Så kursen blev sat mod Langeland, nærmere betegnet området nord for Tranekær fyr. Fiskeriet gik ganske fint dagen igennem dog med lidt periodiske dødvande, der blev fanget fisk, og en del af dem var små Isinger der skulle ud igen hvor de kom fra, men der kom også en del fine Rødspætter ombord. Dagens resultat blev 97 fladfisk med hjem til de 9 deltagere, hvilket er ok set i lyset af den lange sejltid.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Jesper Andreasen 0,959kg.

2. Christian Nielsen 0,883kg.

3. Claus (Rysse) Christiansen 0,705kg.

10. november 2015 af: Claus (Rysse)Christiansen

 

L.F.Mesterskab i Aborrefiskeri

L.F. Mesterskab i Aborrefiskeri d. 18. oktober 2015.

Nakskov Sportsfiskerforening sluttede traditionens tro efterårsferien af med at holde deres åbne L. F. Mesterskab i Aborrefiskeri søndag d. 18. oktober i Nakskov Indrefjord, mesterskabet er åbent for alle der har interesse i lystfiskeriet og lyst til at prøve fiskeriet i Nakskov Indrefjord uden at være medlem af foreningen eller indløst dagkort til dagen, og det tilbud var der flere der gjorde brug af denne dag, der deltog 19 lystfiskere i konkurrence, foreningen kunne dog godt have tænkt sig at flere havde fundet vejen til Indrefjorden, dels for at nyde det fine efterårsvejr, et nogenlunde godt fiskeri der så småt er ved at komme i gang, også lige være med til at indtage de nye fiskebroer som Lolland Kommune netop er blevet færdige med at opstille, stort tak til alle der har været med omkring dem, det ser sku godt ud, også til fiskeriet som nok var lidt småt, men der blev fanget fisk af de fleste deltager gennem dagen, nu håber vi at fiskeriet så småt kommer i gang der nede. Konkurrencen blev traditionens tro afsluttet med lidt godt fra grillen mens vinderfiskene blev indvejet, det trækker altid folk til, alt i alt en dejlig efterårsdag

Vinder af L.F. Mesterskabet i Aborrefiskeri 2015 blev.

1.pr. Claus Rysse, med en Aborre på 0,688 kg. Der modtog kr. 1000,- samt vandrepokal + pokal til ejendom.
2.pr. Johnny Gnags, med en Aborre på 0,596 kg. Der modtog kr. 500,-
3.pr. Kim Hansen, med en Aborre på 0,488 kg. Der modtog kr. 300,-

19. oktober 2015 af: Formanden

 

weekend tur til Møn.

8-11. oktober 2015 weekend tur til Møn.
Nakskov Sportsfiskerforening valgte som så mange gange før at sparke gang i efterårsferien med en forlænget weekend tur til Møn, denne gang kun med deltagelse af 5 mand, et deltager antal vi godt kunne tænke os blev lidt større hvis turene skal forsætte fremover. Vi blev desværre igen ramt af et voldsomt stormvejr og igen fra øst til sydøst, hvilket gjorde at vandet omkring Møn blev kridtet til og fiskeriet blev sat lidt til vægs, så nye pladser måtte opsøges og med stort held, stykket var ved Hårbølle mellem havnen og ralværket, et meget dybt stykke og med megen strøm, med det lå i læ også kunne der fiskes, stykket skulle vise sig at kaste 5 Havørred af sig hen over weekenden samt en lang række følgerer der løb helt med ind i strandskyllet, gedde fiskeriet i Stegenor blev også afprøvet her blev der landet 2 gedder, også her med flere følgerer. Under fiskeriet ved Hårbølle blev der spottet et Havørne par der blev set op til flere gange, en stor flok Havørne der fredag aften træk sydover, en flok Marsvin, en Sæl der lige kigge op og ikke mindst to fantastiske solnedgange, så alt i alt en rigtig god tur, ikke så mange fisk måske, men med masser af naturoplevelse, socialt samvær og hygge og ikke mindst med gensyn med et par gamle juniorer fra Næstved og Holbæk.

Der blev desværre ikke taget nogle billeder på turen denne gang, så derfor som en lille appetit vækker, bringer vi et billede af sommerhuset som foreningen forvendte at leje til Møn turene til næste år, tjek huset ud på http://www.feriepartner.dk/moen hus nr. 3306

12. oktober 2015 af: Formanden

 

 

Klubmesterskab i Aborrefiskeri.

Klubmesterskab i Aborrefiskeri d 3. oktober 2015.
Lørdag d. 3. oktober afholdte Nakskov Sportsfiskerforening det årlige Klubmesterskab i Aborrefiskeri, der var ikke det store fremmøde, idet at kun 5 medlemmer mødte op til dagen, det samme gjaldt for Aborrerne, de stod heller ikke ligefrem i kø for at komme til, der kun blev fanget 2 fisk på hele dagen, det dårlige fremmøde af både deltagere og Aborre skal nok findes i den lave vandstand der pt. er i fjorden samt det lidt for varme vand vi har for tiden, der gør at Aborrerne ikke helt er begyndt at trække mod brakvandet endnu, men ellers havde alle en dejlig solrig eftermiddag i Nakskov Indrefjord hvor vi kunne glæde os over at kommunen er gået i gang med at udskifte de gamle fiske broer i fjorden, det skal nok blive godt og vi glæder os til de bliver færdige.
Klubmesterskabet i Aborrefiskeri er en forløber for Nakskov Sportsfiskerforenings åbne LF. Mesterskab i Aborrefiskeri, som afholdes i Nakskov Indrefjord, søndag d. 18. oktober, fra kl. 9.00 til kl. 14.00, LF. Mesterskabet i Aborre fiskeri er åbent for alle, derfor er fiskeriet frit i Nakskov Indrefjord for alle der deltager i mesterskabet denne dag, 1 præmien er kr. 1000,- + vandrepokal + pokal til ejendom, 2 præmien er kr. 500,- og 3 præmien er kr. 300,- så slut efterårsferien af med en tur i Nakskov Indrefjord.

Klubmester i Aborrefiskeri 2015: Morten Hansen med en Aborre på 0,314 kg.
Junior Klubmester i Aborrefiskeri 2015: Tobias M. Nielsen 0,302 kg.

6. oktober 2015 af: Formanden.

 

Sildetur 2015

Søndag d. 5/9 2015 afholdte Nakskov Sportsfisker Forening den årlige sildetur på Øresund. På turen var der i alt 23 deltagere. Desværre var kun de 10 mand medlem af Nakskov Sportsfisker Forening, resten var med til at fylde pladserne ud, og for at få økonomien i turen til at hænge sammen. Dagen startede i klubbens lokaler i Vejlegade med en gang morgenkaffe med tilhørende franskbrød, hvorefter bussen blev pakket og turen gik imod Vedbæk. Ved middagstid ankom det gode skib Skjold til Vedbæk havn efter formiddagsturen, i hvad man nærmest kan kalde for et regulært skybrud, ja vandet stod nærmest ned i stænger, så man ikke kunne se indtil land fra ydermolen af. Turens våde start lagde en dæmper på det høje humør, idet at det ikke var alle mand der havde fået regntøjet med på turen, så nogen enkelte måtte gennemføre turen i sjaskvådt tøj. Eftermiddagens fiskeri gik stille og roligt slag i slag, kun afbrudt af enkelte kraftige byger igen. Dagens resultat blev 1452 sild, 3 torsk og 11 makreller til de 23 sømænd.

Årets sildetur bliver i denne omgang den sidste af sin slags pga. manglende opbakning fra klubbens medlemmer. Men nye tiltag er i støbeskeen i samme weekend i 2016.

27. september 2015 af: Jakob Brun

 

Klubmesterskab i Havfiskeri 2015

Søndag d. 27/9 2015 afholdte Nakskov Sportsfiskerforening klubmesterskab i havfiskeri. Turen blev som så mange gange før sejlet med det gode skib Skjold fra Onsevig. Klubmesterskabet skulle oprindeligt været afholdt i foråret på en pirketur, men da denne måtte aflyses blev mesterskabet flyttet til førstkommende tur i efteråret. Turen var fuldt booket med 12 deltagere, som alle havde en dejlig dag på vandet i det fantastiske efterårsvejr som dagen bød på. Om det var det flotte vejr der smittede af på bidelysten hos fladfiskene skal være usagt, men fiskeriet gik rigtig godt dagen igennem. Specielt det store antal af flotte Rødspætter om eftermiddagen var bemærkelsesværdigt. Dagens resultat blev 295 fladfisk med hjem til de 12 glade fiskere.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Morten Hansen (klubtester 2015) 1,100kg.

2. Brian Jørgensen 1,027kg.

3. Brian Lund 0,755kg.

27. september 2015 af: Jakob Brun

 

Nakskov Torskefestival 2015

Nakskov Torskefestival 2015 – Søndag d. 23. august
For 64 tyvende år i træk kunne Nakskov Sportsfiskerforening søndag d. 23. august sætte Nakskov Torskefestival 2015 i søen, det skete kl. 8.00 efter at Turistchef Henriette Lund Pedersen og Formand Søren Andersen havde budt de godt 120 deltagere og de mange fremmødte på havnen velkommen. De 120 deltagere der igen i år var fordelt på de 10 skibe foreningen havde hyret ind til dagen, fik en flot solskins morgen med vind fra øst til at tage af sted i, med vinden agten ind gik det stødt og roligt ud gennem Nakskov Fjord, desværre begyndte det at blæse op på vej ud og da man nåede bæltet blev man mødt af en masse gammel sø, hvilket gjorde dækket noget usikkert og forvandlede den ellers flotte tur ud gennem fjorden, til en rigtig ruske tur i Bæltet.
Den megen østenvind samt den gamle sø, var med til at sætte sit præg på fiskeriet gennem dage og det var ikke mange fisk der kom på dækket, faktisk så få fisk at foreningen for første gang i Festivalens 64 tyvende årlige historie, ikke kunne få uddelt alle de mange flotte præmier som foreningen havde fået sponsoreret til festivalen, det drejer sig om Dame Præminen, Junior Præmien samt Præmie nr. 33-34 og 35, disse præmier over gård til næste års Torskefestival 2016.
Efter skibenes ankomst til Nakskov Havn blev de få fisk indvejet, her var der selvfølge tale om flest Torsk, men også Makrel, Sild, Rødspætte samt en Hvilling kom på vægten, nu kunne så man kunne finde årets vinder af Nakskov Torskefestival 2015, den store præmieuddeling blev igen i år foretaget af Turistchef Henriette Lund Pedersen og Formand for Nakskov Sportsfiskerforening Søren Andersen.
Vinder af Nakskov Torskefestival 2015 blev.
1. Jan Bang, Præstø, med en Torsk på 5,75 kg.
2. Henrik W. Gulløv, Asnæs, med en Torsk på 2,79 kg.
3. Leif Milkowski, Nakskov, med en Torsk på 2,68 kg.
4. Dame Præmie. Ingen indvejning.
5. Junior Præmie. Ingen Indvejning.
6. Sjældneste Fisk. Christian N. Nielsen med en Hvilling.
7. Skipper Præmie. Kim Jensen fra m/s Amigo.

Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, Nakskov Torskefestival 2015 er slut og vi siger Tak for i år, et meget stort TAK skal lyde fra bestyrelsen i Nakskov Sportsfiskerforening til alle jer trofaste deltagere, skippere og sponsorere samt alle vores frivillige hjælpere der igen i år har støttet op om Nakskov Torskefestival, og igen i år har været med til at sætte byen Nakskov og Nakskov Sportsfiskerforening på landkortet, ikke med På Røven i Nakskov, men med Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, nemlig Nakskov Torskefestival, husk, uden jeres opbakning var Nakskov Sportsfiskerforening og Nakskov Torskefestival aldrig kommet så langt, stort tak til jer alle for dette, HUSK det er jer der er med til at gøre en forskel, giv jer selv en hånd for det.

Tak for i år og på gensyn igen til næste år d. 21. august 2016. TAK FOR I ÅR

27. august 2015 af: Formanden

 

Klubmesterskab i Havfiskeri 2015

Turen måtte desværre aflyses pga. for kraftig vind fra syd. Klubmesterskabet afholdes i stedet for på Havmede turen søndag d. 27. September 2015

31. maj 2015 af: Jakob Brun