Havmedetur på Langelandsbæltet med Amigo

Søndag d. 4/11 2018 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening årets sidste havmedetur på Langelandsbæltet. Turen blev sejlet fra Onsevig, med det gode skib Amigo. På turen var der 12 deltagere, som alle havde en fin dag på vandet. Fiskeriet på denne dag må betragtes som i den lidt sløje ende, men der kom dog lidt fladfisk ombord i ny og næ. Der blev ellers satset på samme område, som der på sidste tur gav rigtig mange flotte Rødspætter, med de ville ikke lige lege med på denne dag. Dagens samlede resultat blev 85 fladfisk med hjem til de 12 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Briger Arlnæs 0,714kg.

2. Henning Andreasen 0,700kg.

3. Christian Nielsen 0,680kg.

6. november 2018 af: Jakob Brun

 

Havmedetur på Langelandsbæltet med Kirsten

Søndag d. 21/10 2018 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening havmedetur på Langelandsbæltet. Turen blev sejlet fra Onsevig, med skibet Kirsten. På turen var der 12 deltagere, som alle havde en fin dag på vandet. Fiskeriet foregik denne gang i farvandet nord for Tårs færgeruten. Dagens fiskeri startede som lyn og torden, da der efter kun 5 minutters fiskeri blev fanget en rigtig flot Rødspætte på ikke mindre end 1540gr. Af Christian Nielsen. En fisk der senere på dagen skulle vise sig at holde hele vejen hjem, og blive dagens største ombord. Fiskeriet gik jævnt godt over hele dagen med rigtig mange flotte Rødspætter ombord til deltagerne. Så alle mand var glade da vi igen kom i havn, med mange flotte fladfisk til stegepanden. Dagens samlede resultat blev 106 fladfisk med hjem til de 12 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Christina Nielsen 1,540kg.

2. Christen Timm 1,115kg.

3. Tor Bentsen 1,055kg.

 

6. november 2018 af: Jakob Brun

 

Weekend tur til Møn

Så lykkedes det igen, efter at vi måtte aflyse turen til Møn i foråret, var vi lige ved at tro at de traditionsrige weekendture til Møn skulle til at slutte, men 6 mand valgte traditionens tro at bruge weekend i uge 43 på det skønne Møn, turens deltagere kunne nyde en dejlig forlænget weekend på Møn, som var iklædt alle de flotte efterårs farver, og med ild i pejsen, deltagers gode humør og kogekunst fik alle en fantastisk weekend.

Desværre var vi ramt af vind fra syd vest om fredagen, hvilket ikke gjorde fiskeriet særligt optimalt og der blev der heller ikke fanget noget denne dag, vinde skulle så dreje til en hård nordenvind om lørdagen, hvilket den også gjorde og med højvande til følge, men nu begyndte vi at se fisk og havde flere hug, følgere og senere flere undermålere på land, samtidig med at et par af turen deltagere også smed hver en rigtig gode fisk, blev det ikke til mere, der blev over weekenden fanget 6 Havørred, største Havørred på 45 cm. blev fanget af Søren, ellers blev der som altid hygget i det skønne sommerhus foran brændeovnens dejlige varme, i gode venners lag sammen med lidt godt til ganen og maven, igen år stod den på Gittes hjemmelavede Gullaschsuppe, Karbonader med grønærter, Bøf Bearnaise m. bløde løg, herefter Irsk kaffe, masser af god musik, og en hyggelig snak fra gamle dage, lige til at sove på, jo igen en god og dejlig Weekendtur på Møn, i gode venners lag ; )

TAK TIL ALLE FOR EN DEJLIG TUR.

Husk at sætte kryds i kalenderen til næste års weekendture til Møn som er, d. 4-7. april og 24-27. september.

 

Klubmesterskab/LF Mesterskab i Aborrefiskeri

Bestyrelsen i Nakskov Sportsfiskerforening valgte at aflyse Klubmesterskabet i Aborrefiskeri d. 7. oktober samt L.F. Mesterskabet i Aborrefiskeri d. 21. oktober, årsagen er den lave vandstand der pt. var i Nakskov Indrefjord, den lave vandstand som skylles den varme sommer og der med store fordampning af vandet, med det til følge, at der ikke har været nogen større vandudskiftning og gennemstrømning i fjorden siden i foråret og dermed har højt vands sluserne ved Nybro ikke været åbne siden sidst på foråret, derfor er der heller ikke kommet Aborre ind i Nakskov Indrefjord fra den ydre fjord, vi beklager.

LAKSEN på land

LAKSEN på land.

Så kom det gode skib LAKSEN på land, mandag d. 22. oktober blev Laksen taget på land for vinteren, efter godt 25 ture på vandet i gennem foråret, sommeren og efteråret 2018 og med masser a fiske om bord, var det det også ved at være hårdt tiltrængt for det gamle men gode skib at få ren gjort bunden skiftet olie og få bragt træværket i vinterhi, så den kan blive klar til en ny sæson i 2019.

TAK FOR EN GOD SÆSON OG SOM ALTID,
STORT TAK TIL ALLE DER HAR VÆRET MED TIL AT HOLDE LAKSEN SEJLENE I 2018, VI SES TIL FORÅRET 2019. KNÆK OG BRÆK.

 

Pighvartur med Amigo

Søndag d. 15/9 2018 Afholdte Nakskov Sportsfiskerforening Pighvartur med M/S Amigo på Langelandsbæltet. På turen var der 9 deltagere. For at gøre en lang historie kort, blev der ikke fanget nogen Pighvar på turen desværre. Der blev dog fanget lidt andre blandede fladfisk af de utålmodige fiskere der havde medbragt orm på turen. Men som altid var humøret højt ombord og folk hyggede sig alligevel.

 

Nakskov Torskefestival 2018

Nakskov Torskefestival 2018 – Søndag d.19. august

Oven på en tropisk og varm sommer havde godt 70 lystfiskere tilmeldt sig Nakskov Torskefestival 2018, festivalen blev i år afholdt søndag d. 19. august for 67 tyvende gang, de mange deltagere var fordelt på 6 lokale turskibe som til hverdags sejler med lystfiskere i Langelandsbæltet, dagen blev mødt med en flot morgen stund i Nakskov Havn og det flotte vejr forsætte da også dagen igennem, dog friskede vinden lidt op ved middagstid, dog uden at det betød det store for fiskeriet, de 6 kuttere der sejlede til festivalen i år anløb igen Nakskov Havn samlet kl. ca. 15.45 og var traditionens tro et tilløbsstykke for de mange publikummer der var mødt op på havnen hvor de traditionens tro blev mødt med en regn af karameller der flittigt blev kasten ind på kajen af festivalens deltagere da de lage til kaj efter en god dag på havet, så blev dagens fangst ellers båret i land, også til indvejningen hvor over 70 fisk blev indvejet, her var der bla. Mørksej, Hvilling, Pighvar, et par flotte Rødspætter og selvfølgelig masser af Torsk der alle fandt vejen til vægten, efter indvejning der i år tog lidt længere tid, grundet de mange fisk, kunne man så finde årets vinder af Nakskov Torskefestival 2018, den store præmieuddeling med de mange flotte præmier skænket af byens handlende, samt de gamle vandrepokaler foregik i år inden i Havnens Gamle værksteder, her kunne de fremmødte forsyne sig ved foreningens boder imens de fulgte præmieuddelingen med de mange præmier.

Vinder af Nakskov Torskefestival 2018 blev.

1. pr. Henrik Gulløv, Asnæs, med en torsk på, 3,769 kg.
2. pr. Verner Gulløv, Nakskov, med en torsk på 3,449 kg.
3. pr. Jack Christiansen, Nykøbing, med en torsk på 3,431 kg.
4. Sjældneste Fisk. Jakob Marqweis, Nakskov, med en Pighvar på 0,4 kg.
5. Skipper Præmie. Henrik Agner, M/S Kirsten, Onsevig

Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, Nakskov Torskefestival 2018 er slut og vi siger Tak for i år. Der skal lyde et meget stort TAK fra bestyrelsen i Nakskov Sportsfiskerforening til alle jer trofaste deltagere, skippere og sponsorere samt alle de frivillige hjælpere der igen i år har støttet op om Nakskov Torskefestival, og igen i år har været med til at sætte byen Nakskov og Nakskov Sportsfiskerforening på landkortet, med Danmarks største og ældste Torskekonkurrence, nemlig Nakskov Torskefestival, husk, uden jeres opbakning havde Nakskov Sportsfiskerforening og Nakskov Torskefestival ikke stået her i dag, stort tak til jer alle for dette, HUSK det er jer der er med til at gøre en forskel.

Tak for i år og på gensyn igen til næste år søndag d. 18. august 2019. TAK FOR I ÅR

Klubmesterskab i Havfiskeri 2018

Søndag d. 17/6. 2018 Afholdte Nakskov sportsfiskerforening det årlige klubmesterskab i Havfiskeri. Turen blev igen i år sejlet med det gode skib Amigo fra Onsevig. På turen var 12 deltagere der forventningsfuldt stævnede ud søndag morgen kl. 8.00 Det stod dog hurtigt klart at dagens fiskeri nok ikke ville gå over i historiebøgerne som noget af det bedste, da både strøm og vindforhold vanskeliggjorde fiskeriet en hel del. Dagens sparsomme resultat blev derfor kun 29 torsk med i havn til de 12 mand.

Dagens tre største fisk blev fanget af følgende:

1. Brian Jørgensen Klubmester 2018 2,82kg.

2. Claus Christiansen 2,06kg.

3. Brian Lund 2,02kg.

 

Hornfisketur på Nakskov fjord

Søndag d. 28/4 2018 Afholdte Nakskov Sportsfisker Forening den årlige Hornfisketur på Nakskov Fjord. På turen var der desværre kun 7 deltagere, 1 junior og 6 Seniorer, deltagerne var fordelt på 3 både. Kl. 8.00 gik starten fra Nakskov Havn. Formiddagens fiskeri gik rigtig fint i det helt fantastiske forårsvejr med stort set ingen vind og høj sol. Kl. 12.00 var der aftalt fælles spisning på Vejlø, menuen var som altid det sikre hit blandt deltagerne, nemlig grillpølser med alt hvad der dertil hører. Efter middag fortsatte fiskeriet i det dejlige vejr inden det atter var tid til at sejle imod havn. Kl. 16.00 sluttede konkurrencen med indvejning af dagens største Hornfisk på kajen. Der blev i alt fanget cirka 100 Hornfisk og en enkelt Havørred af de 7 deltagere.

Dagens største Hornfisk blev fanget af følgende:

1. Bjarne Jacobsen. 0,665kg.

2. Birger Arlnæs. 0,659kg.

3. Jakob Brun. 0,545kg.

 

8. maj 2018 af: Jakob Brun

 

Så er LAKSEN tilbage.

Ja så er LAKSEN tilbage i sit rette element igen, efter at have stået i vinterhi oven på et travlt 2017, med over 35 ture på vandet, er foreningens gode skib LAKSEN nu blevet klargjort og sat i vandet igen, og er dermed er den klar til en ny sæson for foreningens medlemmer.

Laksen er klar til udlejning fra d.30. april, udlejning forgård som sædvanlig fra Mertz Jagt & Fritid.

Stort TAK til alle dem der igen i år har muliggjort at få Laksen på vandet.

HUSK! Instruktions kursus i brug af Laksen bliver afholdt onsdag d. 2. maj kl. 18.00, husk vi mødes ved Laksen på Nybro, plads 17, tilmelding til Søren Andersen på tlf. 50 49 51 06 senest d. 1. maj.

Bestyrelsen ønsker LAKSEN og dens burgere” KNÆK OG BRÆK”

 

25. april 2018 af: Formanden